Cele mai citite
 


Braşov:Numărul cazurilor de mame minore care şi-au abandonat copiii în spitale a crescut de patru ori
luni, 23 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Braşov, 23 ian /Agerpres/- Numărul mamelor minore care şi-au abandonat copiii în spitale a crescut de patru ori, de la 5 cazuri în 2010, la 21 anul trecut, se arată în bilanţul prezentat luni de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov DGASPC.
De asemenea, din totalul de 97 de copii abandonaţi în spitalele din judeţ, pentru mai mult de jumătate dintre ei s-a reuşit reintegrarea în familie,doar 42 ajungând în sistemul de protecţie.
De asemenea, în 2011 a crescut cu aproape 40% numărul copiiilor abandonaţi în Maternitate, 75 faţă de 54 în 2010. În ceea ce priveşte adopţiile, anul trecut un număr de 35 de copii au fost adoptaţi, iar alţi 17 au ajuns în etapa încredinţării în vederea adopţiei. La Biroul de Adopţii au fost depuse anul trecut 49 de cereri pentru obţinerea atestatului de părinţi adoptivi, fiind reatestate alte 71 de familii.
Anul trecut, în cele 13 centre de plasament şi complexe de servicii din judeţul Braşov aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului erau instituţionalizaţi 606 copii şi 205 adulţi.
Potrivit bilanţului amintit, numărul copiiilor supuşi unor abuzuri fizice, emoţionale sau sexuale a crescut în 2011,în judeţul Braşov cu 24,35%, faţă de 2010. Au fost primite 143 de sesizări privind un număr de 198 de copii, faţă de 170 de copii în 2010, .
Cea mai mare creştere a abuzurilor a fost în zona minorilor exploataţi sexual 50%, a celor abuzaţi sexual 30,7%, a minorilor neglijaţi 29,4%.
În peisajul abuzurilor sesizate în 2011, a existat şi un aspect pozitiv,observându-se o uşoară scădere - 6,82% a cazurilor de copii abuzaţi emoţional. Potrivit bilanţului, specialiştii Compartimentului Delicvenţă juvenilă au instrumentat 149 de dosare de copii care au săvârşit o faptă penală şi nu răspund penal,şi de copii cu comportament deviant, în creştere cu 15,15% faţă de 2010.
Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în cazul infracţiunilor de furt calificat cu 60,72%, şi tentativă de furt cu 50%. Spre deosebire de anul 2010, anul trecut au ajuns în atenţia specialiştilor DGASPC şi două cazuri de minori acuzaţi de omor, respectiv ucidere din culpă. În schimb, s-a observat o scădere cu 10,81%, faţă de 2010, a cazurilor de copii cu comportament deviant, fugă de acasă, absenteism, abandon şcolar, conflice cu părinţii, frecventarea unor medii promiscue. AGERPRES/(AS-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Numărul cazurilor de mame minore a crescut anul trecut de aproape patru ori faţă de 2010 Galaţi, 5 iun /Agerpres/- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi a înregistrat în anul 2011 nu mai puţin de 114 cazuri de mame minore, un număr de aproape patru ori mai mare faţă de 2010, când au fost doar 31, a declarat, marţi, pentrru AGERPRES, directorul Agenţiei...
Bistriţa-Năsăud: Numărul copiilor abandonaţi de mame, în creştere faţă de anul trecut Un număr de 18 copii nou-născuţi din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost abandonaţi anul acesta de către mamele lor şi au ajuns în grija statului. Numărul cazurilor de acest fel este în creştere faţă de 2012, când s-au înregistrat 17 abandonuri.
Braşov: Copii bolnavi de sifilis Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a înregistrat joi, pe rolul aceste instanţe o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la faptul că doi minori ar suferi de boli venerice, se precizează într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES, de Parchetul de pe lângă...
Braşov: Numărul asistenţilor maternali din judeţ e în continuă scădere Numărul asistenţilor maternali este în continuă scădere în judeţul Braşov, lucru care îi îngrijorează pe reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, care trag un semnal de alarmă pentru următorii ani mai ales în privinţa cazurilor de copii abandonaţi...
Braşov: Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, sărbătorită printr-o serie de manifestări Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov organizează, în perioada 17-21 noiembrie, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la proclamarea zilei de 20 Noiembrie ca Zi Internaţională a Drepturilor Copilului, o serie de manifestări reunite sub titlul "25 de ani de drepturi. Drepturi...
CRJ: 5.000 de persoane instituţionalizate cu dizabilităţi mintale au murit, în ultimii 5 ani, în condiţii necunoscute Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, ai Centrului de Investigaţii Media, Centrului de Resurse Juridice (CRJ) şi ai Guvernului au participat miercuri, la Braşov, la o dezbatere privind rezultatele monitorizărilor independente şi ale investigaţiilor j...