Cele mai citite
 


Chirurgii din Marea Britanie susţin reglementarea industriei chirurgiei estetice
marţi, 24 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Chirurgii plastici cer interzicerea reclamelor pentru chirurgia cosmetică, verificări anuale ale practicienilor şi controale mai severe asupra utilizării implanturilor şi materialelor injectabile pentru a tempera industria, informează site-ul The Indepedent.
Din ce în ce mai mulţi practicieni medicali şi non-medicali au intrat pe piaţă în ultimul deceniu, un echivalent al 'goanei după aur' fondată pe vanitatea umană şi căutarea perfecţiunii anatomice. Însă ultimele victime ale acesteia - cele aproximativ 40.000 de femei britanice cu implanturi mamare PIP - au transformat nevoia de a opri comerţul nereglementat în urgenţă.

Propunând un plan cu şase puncte pentru a controla industria, liderii Asociaţiei britanice a Chirurgilor Plastici (BAAPS) au afirmat că acesta va ajuta la protejarea persoanelor vulnerabile împotriva exploatării. 'În ultimul deceniu, am făcut eforturi pentru a educa publicul asupra trucurilor de marketing agresive care nu numai că trivializează chirurgia, dar şi pun pacientul în pericol', a deckarat Fazel Fatah, preşedintele BAAPS.

Peste 100.000 de proceduri cosmetice chirurgicale sunt efectuate în Marea Britanie în fiecare an, multe dintre ele de către doctori care nu au beneficiat de o pregătire specializată. În plus, sunt efectuate sute de mii de proceduri non-chirurgicale, multe de către personal non-medical.

Franţa interzice deja reclama pentru procedurile cosmetice. BAAPS, o asociaţie care numără 200 de membri, a cerut pentru prima dată în 2009 ca Marea Britanie să urmeze exemplul Franţei. De atunci, cererea pentru chirurgia cosmetică a continuat să crească. Chirurgii BAAPS au efectuat 38.274 de proceduri chirurgicale în 2010, de peste două ori mai multe decât cele efectuate în 2004. Peste 90% din operaţii au fost făcute pe femei, iar cea mai populară procedură a fost cea de mărire a sânilor.

BAAPS doreşte şi înregistrarea implanturilor cu silicon, ca materialele injectabile de umplere a ridurilor să fie clasificate drept medicamente, intrând astfel sub incidenţa unor reguli mai stricte, şi o înregistrare obligatorie pentru clinici a tuturor practicienilor în loc de cea voluntară din prezent.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Implanturi cu silicon - PE cere controale de siguranţă mai stricte Bruxelles, 14 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Parlamentul European a adoptat joi, în plen la Strasbourg, o rezoluţie în care propune un registru privind implanturile mamare, controale mai stricte şi trasabilitatea mai bună a produselor, precum şi un sistem de autorizare înaintea...
Marea Britanie nu găseşte dovezi care să justifice retragerea protezelor mamare marca PIP Ministrul britanic al sănătăţii, Andrew Lansley, a declarat miercuri că până la această dată nu s-au găsit 'evidenţe' care să justifice retragerea protezelor mamare marca PIP, informează EFE.
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Chirurgia robotică ar putea fi utilizată în chirurgia reconstructivă la Spitalul Floreasca Tehnica de chirurgie robotică ar putea fi utilizată în perioada următoare la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă a Spitalului de Urgenţă 'Floreasca', a declarat prof. dr. Ioan Lascăr, şeful clinicii, cu ocazia Congresului Internaţional de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă.
Implanturile de proteze din silicon produse de Silimed au fost suspendate în Marea Britanie Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie a suspendat vânzările de implanturi de silicon realizate de compania Silimed din Brazilia şi a recomandat ca nici un implant cu aceste produse să nu se mai facă până la noi recomandări, informează Reuters.
PE/implanturi PIP: Comisia ENVI cere controale mai stricte şi o mai bună trasabilitate a produselor Un registru privind implanturile mamare, controale mai stricte şi trasabilitatea mai bună a produselor, precum şi un sistem de autorizare înaintea intrării pe piaţă sunt măsurile propuse de Comisia pentru mediu şi sănătate publică a PE (ENVI), care a adoptat miercuri seară o rezoluţie privind cazul ...