Cele mai citite
 


Deodorantele şi lumânările parfumate pot agrava alergiile
marţi, 24 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie, ORL
 

Utilizarea sprayurilor deodorante, precum şi a lumânărilor parfumate, poate pune serioase probleme alergice. Este avertismentul lansat de specialiştii reuniţi la un recent congres al Societăţii ştiinţifice americane de alergie, astm şi imunologie (ACAA), citat de passionsante.be. Preşedintele acestea arată că 'deodorantele de interior pot declanşa simptome alergice, agrava alergiile preexistente, precum şi astmul'.

Multe din astfel de produse au compuşi organici volatili (COV), deosebit de iritanţi pentru căile respiratorii şi ochi. Ei sunt implicaţi şi în apariţia durerilor de cap şi a ameţelilor. ACAA arată că produsele considerate 100% naturale nu sunt chiar inofensive. 'Cea mai bună atitudine este evitarea expunerii la substanţele conţinute în deodorantele de interior şi deschiderea ferestrelor pentru a împrospăta aerul'.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alergiile, neplăcerile sezonului de primăvară - cât de răspândite sunt alergiile - care sunt cei mai frecvenți alergeni - simptome, tratament, prevenție
Alergiile în perioada caldă Primăvara aduce, pe lângă vreme frumoasă şi bună dispoziţie, şi simptome ale alergiilor, motiv de multe ori de disconfort şi de afectare a calităţii vieţii, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Adriana Camuescu, medic primar alergologie şi imunologie clinică la Novo Medica - Centru de excelenţă în boli alergice...
Fumatul şi consumul de alcool agravează reacţiile alergice Consumul unui singur pahar de alcool poate declanşa reacţii alergice la anumiţi oameni, iar expunerea la fumul de ţigară poate agrava reacţiile astmatice şi pe cele alergenice sezonale, conform unui studiu realizat de o echipă de medici americani, conform LiveScience.com.
Astmul poate fi controlat! Astmul este o boală cronică de plămâni, caracterizată prin probleme recurente de respiraţie şi prin simptome ca lipsa de aer, respiraţie şuierătoare, senzaţie de apăsare în piept şi tuse. Afecţiunea nu poate fi vindecată, dar cei diagnosticati cu astm pot duce o viaţă normală, activă, dacă respectă...
ALERGIA ALIMENTARA Orice aliment poate cauza o reacţie alergică, multe din alergiile alimentare apărând în primii ani de viaţă. Ingestia anumitor alimente la un individ alergic poate determina rapid manifestări cutanate, respiratorii, gastrointestinale sau chiar anafilaxie.
Pe 16 şi 17 mai, bucureştenii se pot testa gratuit pentru astm Bucureştenii se pot testa gratuit pentru astm (spirometrii) în zilele de 16 şi 17 mai, între orele 9,30 - 16,30, în zona Cafeneaua Actorilor din Parcul Tineretului, în cadrul unei campanii derulate de Societatea Română de Pneumologie cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului.