Cele mai citite
 


Campania umanitară ''Overland for Smile-Zâmbet de copil'', la final
duminică, 20 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Campania umanitară itinerantă ''Overland for Smile-Zâmbet de copil'', un amplu program de asistenţă medicală stomatologică gratuită, destinat copiilor instituţionalizaţi, şi-a încheiat misiunea în România, după patru luni de activitate.

Bilanţul acestei campanii a fost făcut, sâmbătă, la Centrul de Plasament ''Cantemir'', în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, a primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, dar şi a medicilor italieni implicaţi în acest proiect.

Cu această ocazie, ministrul Sănătăţii a ţinut să dea asigurări preşedintelui ''Overland for Smile'', Lionello Grossi, că anul viitor caravana va fi asigurată şi de medici români, în afara celor patru luni pe care medicii italieni le vor petrece în România, astfel încât ''ceea ce a început ca un prim pas într-o acţiune importantă care se referă la copii să continue'', pentru că, este de părere ministrul, ''aceşti copii au nevoie de mult mai multe lucruri decât astăzi le putem oferi într-un cadrul instituţional''.

''Am venit să salut medicii italieni care de patru ani fac în România o muncă onorantă, o fac în colaborare cu medicii români, pentru un proiect umanitar care tratează copii instituţionalizaţi şi nu numai din foarte multe dintre judeţele ţării. Proiectul acesta este parte din sufletul meu şi am fost unul dintre iniţiatorii lui în urmă cu patru ani. Colaborarea între Colegiul Medicilor Dentişti din România şi Colegiul celor din Italia este un important pod între ceea ce reprezintă şi relaţiile dintre România şi Italia. Cred de asemenea că fără parteneri un asemenea proiect nu ar fi putut exista. (...) Ceea ce se întâmplă astăzi este un îndemn atât pentru companiile româneşti, cât şi pentru medicii români să participe la proiecte similare'', a spus Bazac.

La rândul său, primarul Neculai Onţanu şi-a exprimat speranţa că acest proiect se va extinde şi în alte judeţe, considerându-l unul ''extrem de important'' pentru copiii din centrele de plasament şi nu numai.

''Eu ştiam că înainte ministrul Bazac era un doctor specialist în domeniul maşinilor, iar iată că de patru ani dl. ministru a promovat proiecte medicale foarte importante. (...) Am avut o surpriză plăcută când colegii mei i-au întrebat pe copii cine vrea să urce primul pe scaunul stomatologic şi toţi, într-un glas, au zis că vor să vină cu toţii, nu au avut nicio reţinere de a veni la stomatolog.

Vreau să-i mulţumesc doctorului Grossi pentru că a reuşit să facă această apropiere şi această prietenie între copii şi medicul dentist. (...) Vrem ca şi anul viitor acest proiect să se desfăşoare pe o perioadă mai mare, iar prietenii noştri italieni să vină din nou cu foarte mare plăcere aici în România. Noi vom asigura condiţiile, pentru că acest proiect este util. Dacă am reuşi să-l permanentizăm şi să-l multiplicăm în mai multe judeţe ar fi un lucru extraordinar'', a precizat primarul sectorului 2.

Preşedintele 'Overland for Smile', Lionello Grossi, s-a arătat mulţumit de rezultatele muncii desfăşurate de echipa de medici stomatologi italieni, menţinând că în cele patru luni peste 670 de copii din centrele de plasament au fost beneficiarii unor tratamente stomatologice efectuate cu aparatură de ultimă oră, însumând peste 3.100 de intervenţii.

''O promisiune făcută unor copii se respectă întotdeauna. Am venit ca de fiecare dată în ultimii patru ani şi este minunat. A fost o muncă copleşitoare uneori, dat atât de plină de satisfacţii, la final'', a declarat acesta.

Caravana ''Zâmbet pentru copil'' a traversat, în acest an, sudul României şi a parcurs 50.000 de kilometri, oprindu-se la mari centre de copii din Ploieşti, Vălenii de Munte, Slatina şi Bucureşti.

Demarat în urmă cu patru ani, bilanţul acestei campanii s-a concretizat prin 200.000 de kilometri parcurşi, 208 centre de asistenţă socială abordate şi 5.277 de copii trataţi, fiind efectuate 15.814 intervenţii.
În misiunea de anul acesta au participat 150 de medici stomatologi, asistenţi şi igienişti, toţi voluntari în acest proiect.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie umanitară itinerantă Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Programul de asistenţă medicală stomatologică gratuită pentru copiii din centrele de asistenţă socială "Overland for smile - Zâmbet de copil" a fost lansat, joi.
Campanie umanitară demarată în sectorul 4 pentru sinistraţii din judeţele afectate de inundaţii O campanie umanitară, intitulată ''Din suflet, pentru suflet, ajută-ţi semenii'', care vine în sprijinul sinistraţilor din judeţele afectate de inundaţii, va fi demarată, începând de luni, la iniţiativa primarului sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone.
Campanie umanitară "Sângele este viaţă" - între 4 martie şi 30 aprilie Campania umanitară "Sângele este viaţă" se va desfăşura între 4 martie şi 30 aprilie, fiind dedicată strângerii de fonduri pentru achiziţia de echipamente medicale performante necesare păstrării sângelui şi produselor conexe în condiţii optime mai mult timp, informează un comunicat al Fundaţiei Star...
Campanie umanitară în sprijinul copiilor bolnavi de cancer Asociaţia P.A.V.E.L., a părinţilor cu copii bolnavi de cancer, a lansat luni o campanie umanitară pentru strângerea de fonduri în vederea ajutorării copiilor internaţi în spital şi diagnosticaţi cu cancer.
Iaşi: Campanie umanitară pentru patru copii abandonaţi în sediul primăriei din Podu Iloaei Autorităţile locale şi conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi au demarat o campanie umanitară pentru patru copiii din judeţ care au fost abandonaţi chiar în sediul primăriei din oraşul Podu Iloaei.
O campanie umanitară în sprijinul copiilor bolnavi de cancer va demara săptămâna viitoare O campanie de strângere de fonduri "A venit şi aici Crăciunul!", iniţiată de Asociaţia Pavel, ce are ca scop ajutorarea copiilor bolnavi de cancer din Capitală, se va desfăşura în perioada 26 noiembrie 2012 - 15 ianuarie 2013.