Cele mai citite
 


Harghita: Bugetul judeţului, cu 10% mai mare; au crescut substanţial fondurile alocate spitalelor
marţi, 24 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul judeţului Harghita, votat duminică după-amiaza de consilierii judeţeni, este cu zece la sută mai mare decât cel din 2011, iar fondurile alocate spitalelor sau şcolilor speciale au crescut substanţial.
Potrivit unui comunicat remis de Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Harghita, judeţul are la dispoziţie, în acest an, un buget de 264.348.700 lei, în vreme ce în 2011 a gestionat suma de 241.622.880 lei.
Cele mai mari creşteri se înregistrează la fondurile destinate spitalelor, care au fost preluate anul trecut de autoritatea judeţeană. De asemenea, au fost majorate şi sumele alocate şcolilor, bisericilor sau protecţiei copilului.
Datele statistice arată că fondurile alocate spitalelor au crescut cu 223,67%, cheltuielile pentru şcolile speciale cu 153,99%, sprijinirea programelor culturale cu 18,20%, iar sumele alocate protecţiei copilului au crescut cu 14,85%.
În comunicat se mai arată că s-au majorat şi alocările bugetare pentru Camera Agricolă, instituţie subordonată Consiliului Judeţean, care în acest an va primi cu aproape 27% mai mult decât în 2011.
Biroul de Presă al Consiliului Judeţean subliniază că în 2012 vor creşte şi veniturile cu peste 11%.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că, în ciuda faptului că este criză economică, s-a reuşit conturarea unui buget mai mare, iar instituţia pe care o conduce se va implica, şi în 2012, în rezolvarea problemelor comunităţilor, inclusiv a satele cu câteva zeci sau sute de locuitori.
''Consiliul Judeţean Harghita vrem să fie şi în acest an lângă oameni şi împreună să realizăm ceea ce nu s-a putut în ultimii 20 de ani de democraţie. (...) Rostul nostru este să-i ajutăm pe toţi factorii să se implice (...) pentru a realiza cât mai multe proiecte'', a declarat Borboly Csaba.
Şedinţa de votare a bugetului a avut loc în oraşul Cristuru Secuiesc, demersul făcând parte din strategia conducerii Consiliului Judeţean de a merge mai des în teritoriu, pentru a cunoaşte la faţa locului problemele cu care se confruntă cetăţenii. AGERPRES/(AS - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Investiţii în sistemul sanitar şi programe de sănătate susţinute de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita susţine, în 2011, mai multe programe de sănătate şi derulează proiecte de investiţii în sistemul sanitar, finanţate din diverse fonduri.
Harghita: Consiliul Judeţean a dat în folosinţă noi locuinţe pentru medici Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Consiliul Judeţean Harghita a dat în folosinţă, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinţe pentru medici, care se alătură altor opt predate în anii trecuţi, demersul având rolul de a atrage specialişti la spitalul Judeţean de Urgenţă.
Harghita: Spitalele din Miercurea Ciuc şi Tulgheş, preluate de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita a preluat, vineri, managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi al Spitalului de Psihiatrie din Tulgheş, evenimentul având loc într-un cadru festiv.
Harghita: Patru noi locuinţe pentru medici vor fi construite la Miercurea Ciuc Consiliul Judeţean Harghita va construi, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinţe pentru medici, care se alătură altor opt date deja în folosinţă.
Harghita: Locuinţele pentru medici construite de CJ au fost finalizate Consiliul Judeţean Harghita a finalizat construcţia locuinţelor de serviciu pentru medici, primii specialişti urmând să se mute în noile case în luna februarie.
Harghita: CJ doreşte construirea unui heliport la Spitalul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita doreşte construirea unui heliport şi amenajarea unui laborator propriu la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.