Cele mai citite
 


Harghita: Numărul intervenţiilor ISU, mult mai mare anul trecut decât în 2010
marţi, 24 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pompierii harghiteni au participat, în 2011, la un număr de intervenţii mult mai mare decât în 2010, se arată în bilanţul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, dat publicităţii în cursul zilei de luni.
Datele statistice arată că în 2011 s-au înregistrat 1169 de intervenţii comune cu serviciile voluntare şi cele private pentru situaţii de urgenţă, faţă de 777 câte au fost în 2010, ceea ce înseamnă o creştere cu aproximativ 50 la sută.
Potrivit sursei citate, această creştere a fost cauzată, pe de o parte, de numărul mare de incendii necontrolate de mirişti şi dublării intervenţiilor SMURD şi a celor de descarcerare şi asistenţă persoane. În 2011, s-au înregistrat 713 cazuri în care a fost nevoie de ajutorul echipajelor SMURD şi a celor de descarcerare, 226 de arderi necontrolate de mirişti, 214 situaţii de stingere a incendiilor şi 16 de protecţia mediului.
Din cele 226 de arderi necontrolate înregistrate în judeţ, la 185 a fost nevoie de intervenţia echipajelor de pompieri profesionişti, numărul fiind de trei ori mai mare decât în 2010. 'Acest fapt se datorează nerespectării normelor privind curăţarea miriştilor şi fâneţelor prin utilizarea focului deschis, în pofida tuturor măsurilor întreprinse pentru popularizarea legislaţiei în vigoare', se arată în bilanţul ISU.
De asemenea, pompierii au mai intervenit în 41 de cazuri care au vizat limitarea efectelor inundaţiilor, asanarea şi distrugerea muniţiei neexplodate, protecţia mediului şi supraveghere a unor evenimente cu public numeros, potenţial generatoare de situaţii de urgenţă.
Valoarea pagubelor constatate în urma producerii evenimentelor la care a intervenit ISU Harghita s-a ridicat la aproximativ 8,3 milioane lei, faţă de aproximativ 3.7milioane în 2010, iar a bunurilor salvate a fost de aproximativ 4,5milioane lei, faţă de aproximativ 3,9 milioane în 2010.
'Dacă raportăm numărul de intervenţii la indicatorii de performanţă, în anul 2011 s-au produs 359 de situaţii de urgenţă la suta de mii de locuitori şi aproximativ 177 la mia de kilometri pătraţi, faţă de 238 respectiv 117 în 2010', se mai precizează în documentul citat. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: În cei trei ani de la înfiinţare, SMURD a intervenit în aproape 2.300 de cazuri Angajaţii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Harghita au intervenit, în cei trei ani de la înfiinţarea structurii, în aproximativ 2.300 de cazuri de urgenţe medicale, arată o analiză făcută publică marţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Harghita: Peste 700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura ordinea la procesiunea de Rusaliile catolice Peste 700 de poliţişti, jandarmi şi pompieri sunt mobilizaţi, în aceste zile, pentru asigurarea ordinii şi pentru intervenţii în caz de situaţii de urgenţă, la marea procesiune de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, care se va desfăşura sâmbătă şi la care sunt aşteptaţi peste 100.000 de pelerini.
Harghita: SMURD Gheorgheni a fost operaţionalizat în prezenţa Ministrului Apărării Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Gheorgheni a fost operaţionalizat, sâmbătă, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), general de brigadă Ioan Baş, şi a secretarului de stat în Ministerul...
Bihor: Aproape 6.000 de intervenţii, în primele opt luni, ale ISU Crişana Aproape 6.000 de situaţii de urgenţă s-au produs, în primele opt luni ale anului, în judeţul Bihor, care au implicat intervenţia operativă a subunităţilor de pompieri militari şi a echipajelor SMURD din cadrul acestora, a declarat, pentru AGERPRES, căpitan Camelia Roşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului...
Alba: ISU va fi dotat cu noi echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă Patru autospeciale de teren pentru lucrul cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe de prim ajutor (tip B2) vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' Alba, printr-un proiect realizat de Asociaţia...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...