Cele mai citite
 


Investiţii de milioane de lei pentru reparaţii capitale şi dotare cu aparatură performantă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba
marţi, 24 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va fi supus în acest an unor reparaţii capitale la cele mai multe dintre secţii, care vor beneficia şi de o dotare corespunzătoare cu aparatură medicală, banii care vor fi alocaţi în acest sens de către Consiliul Judeţean (CJ) Alba ridicându-se la 6 milioane de lei.
Preşedintele Ion Dumitrel, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în şedinţa CJ din această săptămână se va aproba alocarea sumei de 7 milioane de lei, din care 6 milioane de lei pentru investiţii şi un milion de lei pentru întreţinere, către Spitalul Judeţean de Urgenţă. Ion Dumitrel a spus că speră că în vară să existe posibilitatea alocării a încă trei milioane de lei pentru investiţii.
Demarată anul trecut, reparaţia capitală la secţia de oncologie va fi finalizată până la vară, suma alocată pentru acest an fiind de 400.000 de lei, a exemplificat preşedintele CJ. Luna viitoare va fi terminată reparaţia capitală a secţiei ATI, pentru care se vor aloca 300.000 de lei.
Reparaţii capitale vor fi şi la secţia de boli infecţioase, iar policlinica va fi mutată din nou, după realizarea unei mansardări, în clădirea spitalului. În prezent, ambulatoriul funcţionează într-o clădire situată la circa o jumătate de kilometru distanţă de spital.
Cele patru lifturi existente în spital, construit în urmă cu patru decenii, vor fi înlocuite, bugetul estimat fiind de 350.000 de lei.
CJ va achiziţiona şi aparatură medicală performantă. 'Primul pe listă e un RMN, care va fi achiziţionat în leasing, şi pentru care anul acesta alocăm 720.000 de lei', a arătat preşedintele CJ.
Dumitrel a amintit şi de dotarea secţiei de oftalmologie, spitalul din Alba fiind până acum printre puţinele spitale judeţene din ţară în care nu se efectuau intervenţii chirurgicale în domeniu şi în care, de luna viitoare, va fi posibil acest lucru. Astfel, pacienţii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze, pentru, de exemplu, o operaţie de cataractă, la Cluj-Napoca, Sibiu sau Târgu Mureş. AGERPRES/(A-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Noi secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă vor intra în reabilitare Consiliul Judeţean Alba va continua şi în acest an programul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce în 2012 valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la circa 10,5 milioane de lei, fiind modernizate şi dotate cu aparatură medicală performantă mai multe secţii.
Alba: Investigaţiile RMN, posibile şi în judeţ, la SJU Pacienţii din Alba pot din această săptămână să efectueze investigaţii RMN în judeţ, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, nemaifiind nevoiţi să se deplaseze la Sibiu sau la Cluj Napoca pentru o asemenea operaţiune.
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Alba: Operaţiile de cataractă, posibile de acum şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Pacienţii din Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la clinicile din Cluj, Mureş sau Sibiu pentru a se opera, de exemplu, de cataractă, odată cu inaugurarea, vineri, a Compartimentului de Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
Alba: Aparat RMN, achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Pacienţii din judeţul Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Sibiu sau la Cluj Napoca pentru a efectua o investigaţie RMN, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, odată cu semnarea unui contract de achiziţie a unui asemenea aparat, de tip Siemens, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia...
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a beneficiat de investiţii în valoare de peste 11 milioane de lei în acest an, marţi fiind inaugurate cinci blocuri operatorii la clinicile Chirurgie I, Chirurgie II, Ortopedie, Chirurgie Plastică şi Ginecologie, după reabilitare.