Cele mai citite
 


Noi indicii genetice privind cancerul de sân
marţi, 24 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cambridge au identificat trei noi regiuni genomice care ar putea determina sau influenţa apariţia şi evoluţia cancerului de sân, conform HealthDay News.
Toate cele trei regiuni "conţin gene interesante ce deschid noi direcţii biologice şi clinice de cercetare", susţine Douglas Easton, profesor de epidemiologie genetică la Universitatea Cambridge.

Cancerul de sân este cea mai răspândită formă de cancer în cazul femeilor. În fiecare an sunt diagnosticate peste 1 milion de noi cazuri de cancer mamar. De asemenea, mai mult de 400.000 dintre femeile care suferă de această boală îşi pierd viaţa anual.

Aceste trei regiuni genetice, sau loci (locus - locaţia fizică a unei gene sau a unei secvenţe de ADN dintr-un cromozom) ridică la 25 numărul de loci care măresc susceptibilitatea la cancer mamar. Cele trei loci identificate sunt aflate pe cromozomii 12p11, 12q24 şi 21q21.

Concluziile acestui studiu sunt prezentate pe larg în ultimul număr al revistei Nature Genetics.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul de sân ereditar poate fi prevenit Aproximativ 10% din cancerele de sân sunt moştenite. Femeile care sunt expuse la un astfel de risc pot preveni apariţia cancerului mamar printr-un test genetic BRCA. Testul are scopul de a identifica mutaţii ale genelor BRCA 1 şi BRCA 2, responsabile de apariţia cancerului de sân şi...
Harghita: Numărul cazurilor de cancer mamar este în creştere; în judeţ există un singur oncolog Numărul cazurilor de cancer de sân este în creştere în Harghita, această boală afectând persoane din ce în ce mai tinere, arată o cercetare efectuată în cadrul proiectului "Împreună pentru sănătatea sânului" şi făcută publică miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.
Cancerul de sân: Aceeaşi rată de supravieţuire la simpla extirpare a tumorii şi la dubla mastectomie (studiu) Femeile cu cancer la un sân care au optat pentru o dublă mastectomie (îndepărtarea chirugicală a ambilor sâni) au supravieţuit tot atât de mult cât cele care au fost supuse unei operaţii de extirpare a tumorii urmate de radioterapie, arată un studiu american publicat marţi în Journal of the American...
Dr. Florin Şelaru: Trebuie să asigurăm pregătirea studenţilor la medicină în cercetare, la nivel internaţional - interviu Dr. Florin Şelaru este profesor asistent la Spitalul şi Universitatea ''Johns Hopkins'', specializat în gastroenterologie şi, în paralel cu activitatea clinică, face cercetare fundamentală în domenii precum diagnosticul şi terapia personalizată a cancerului.
Dr. Cătălin Costovici: Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Liga Română de Cancer au lansat joi campania de informare privind cancerul de sân "Nu am făcut destul".
Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer cere implementarea de urgență a unui program național de screening pentru cancerul de sân 8,5% dintre femeile examinate au fost identificate cu probleme ale sânilor. 83,7% dintre femeile din mediul rural nu și-au controlat niciodată sănătatea sânilor. Doar 37% dintre femeile testate se autopalpează lunar. 4,78% dintre femeile examinate au un istoric de cancer de sân în familie. ...