Cele mai citite
 


Studenţii medicinişti vor protesta marţi, în Piaţa Unirii din Iaşi
marţi, 24 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Studenţii medicinişti vor protesta marţi, de la ora 20,30, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a trage un semnal de alarmă asupra problemelor sistemului medical românesc.
Vicepreşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI), Andreea Vrănescu, a afirmat luni că participanţii la protest vor cere Guvernului condiţii mai bune în spitale, salarii decente pentru medicii rezidenţi şi celelalte cadre medicale din sistem.
O altă problemă asupra căreia studenţii medicinişti vor să atragă atenţia este lipsa locurilor de muncă în România, după terminarea rezidenţiatului, dar şi existenţa unui sistem sanitar necompetitiv, în care performanţa medicilor nu este plătită aşa cum ar trebui.
Conform sursei citate, în cursul anului trecut 30.000 de cadre medicale au plecat să lucreze peste hotare.
''Soluţionarea acestor probleme reprezintă o prioritate a României, ţară membră a Uniunii Europene, şi va duce la o îmbunătăţire considerabilă a sistemului sanitar, care va deveni eficient şi va lucra în beneficiul pacienţilor'', a declarat Andreea Vrănescu. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Protestele continuă şi la -13 grade Celsius Câteva zeci de studenţi din Iaşi, cărora li s-au alăturat tineri şi pensionari, au protestat, vineri seara, în Piaţa Unirii din Iaşi, ignorând faptul că afară mercurul din termometre a ajuns la -13 grade Celsius.
Iaşi: Studenţii medicinişti, consiliaţi profesional Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi a anunţat, miercuri, că 85 la sută dintre studenţi şi 88,2 la sută dintre rezidenţi consideră că activităţile de consiliere şi orientare profesională sunt necesare pentru alegerea specializării potrivite şi pentru a descoperi alte...
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Iaşi: Studenţii medicinişti au dezbătut condiţia medicului în România Peste o sută de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi au participat sâmbătă după-amiază la o dezbatere cu tema "Condiţia medicului în România".
Iaşi: Studenţii medicinişti de la UMF Gr. T Popa, consiliaţi în vederea alegerea specializării Peste 450 de studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' Iaşi vor fi consiliaţi în cadrul Centrului MedVISE în vederea construirii carierei profesionale, în cadrul proiectului european 'Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes'.
Iaşi: Burse pentru studenţii medicinişti în cadrul proiectului MedCAREER Peste 700 de burse în valoare de 800 de lei sunt acordate studenţilor ce au parcurs etapa de consiliere on-line şi de grup în cadrul proiectului MedCAREER derulat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi, prin intermediul Facultăţii de Medicină Dentară