Cele mai citite
 


Tulcea: Fonduri pentru reabilitarea Centrului de recuperare neuro-psihiatrică din Horia
marţi, 24 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a primit finanţarea necesară punerii în practică a proiectului de reabilitare a Centrului de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din localitatea Horia, aplicaţia pentru obţinerea finanţării fiind depusă încă din luna octombrie a anului 2008.
Centrul din Horia, potrivit directoarei DGASPC, Dumitra Bădulescu, a fost construit în 1908 de regina Maria şi a fost iniţial spital, în 1964 unitatea socială devenind centru de asistenţă pentru persoanele vârstnice.
'De-a lungul existenţei acestei clădiri, nu s-au făcut decât reparaţii curente. Acum s-a constatat că imobilul trebuie subzidit şi întărit. În 2010, când am decis închiderea centrului în care se aflau 54 de persoane cu boli psihice, pereţii curentau şi era pusă în pericol siguranţa persoanelor asistate şi a angajaţilor Direcţiei', a declarat luni, în timpul unei conferinţe de presă, directoarea DGASPC.
Ea a subliniat necesitatea lucrărilor de modernizare a centrului prin numărul mare al cererilor depuse pentru internarea unor persoane şi inexistenţa unor locuri disponibile în prezent în instituţiile sociale din judeţ, atrăgând în acelaşi timp atenţia că DGASPC se confruntă în momentul de faţă şi cu un deficit al numărului de angajaţi.
'Funcţia de director al centrului din Horia este în momentul de faţă vacantă, iar din păcate nu se poate face derogare de la lege pentru ocuparea acesteia. Am scos la concurs de cinci sau şase ori postul de director al centrului din Isaccea, iar funcţia a rămas în continuare neocupată. În cazul centrului din Horia, organigrama prevede 32 de angajaţi, dar acum avem doar 25 de salariaţi care lucrează la centrul din Babadag', a menţionat directoarea DGASPC, Dumitra Bădulescu.
Valoare totală a proiectului de modernizare a Centrului de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din localitatea Horia este de 3.050.134,16 lei, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 2.086.761,90 lei. Co-finanţarea din bugetul naţional este de 298.252,10 lei, iar contribuţia beneficiarului, DGASPC, la cheltuielile eligibile este de 70.000 lei, la care se adaugă suma de 582.720,16 lei reprezentând TVA-ul aferentă cheltuielilor eligibile şi suma de 12.400,00 lei reprezentând valoarea cheltuielilor neeligibile, inclusiv TVA-ul aferentă acesteia. AGERPRES/(A, AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: A fost inaugurat un nou centru pentru persoanele cu probleme psihice Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a inaugurat, marţi, Centrul de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din comuna Horia, pentru care autorităţile judeţene au solicitat fonduri încă din anul 2008.
Tulcea: Modernizări de peste 900.000 de euro, în centrele de asistenţă socială din judeţ Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea derulează în prezent proiecte de modernizare a unor centre din judeţ în valoare de aproape 331.000 euro, conducerea instituţiei aşteptând de aproape doi ani demararea unui alt proiect similar în valoare de 650.000 de euro...
Tulcea: Anchetă administrativă la Centrul de recuperare din Zebil Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a demarat o anchetă la Centrul de recuperare din satul Zebil pentru a stabili circumstanţele în care un tânăr cu probleme psihice a fost internat în spital cu ruptură de splină.
Prahova: Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Urlaţi, în continuare fără medic psihiatru angajat Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persone adulte cu handicap din oraşul prahovean Urlaţi funcţionează, de mai mulţi ani, fără niciun medic psihiatru angajat, în condiţiile în care beneficiarii centrului sunt persoane cu afecţiuni grave.
Tulcea: A crescut numărul adulţilor instituţionalizaţi Numărul persoanelor adulte care beneficiază de îngrijire în centrele Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din judeţul Tulcea a crescut în ultimii cinci ani cu 14%, conform datelor oficiale furnizate AGERPRES de conducerea instituţiei.
Prahova: Angajaţi ai unui centru de reabilitare neuropsihică, sancţionaţi după ce o pacientă a născut Un număr de 11 angajaţi ai Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap din oraşul Urlaţi au fost sancţionaţi pentru neîndeplinirea corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, după ce o pacientă internată de 21 de ani în această instituţie a rămas însărcinată...