Cele mai citite
 


Vaslui:Un bărbat a murit după ce ambulanţa care trebuia să îl transporte la spital a rămas împotmolită
marţi, 24 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bărbat în vârstă de 66 ani din localitatea Obărşeni, judeţul Vaslui, a murit, duminică după-amiază, în urma unui stop cardio-respirator, după ce ambulanţa care trebuia să îl transporte la spital a rămas împotmolită pe traseu.
Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, bărbatul suferea de astm bronşic, iar în cursul zilei de duminică a făcut o insuficienţă respiratorie acută.
Salvarea care trebuia să îl transporte pe bărbat la spital a rămas împotmolită în noroi la trei kilometri de localitatea în care se afla bolnavul.
'Autosanitara a rămas împotmolită aproape de sat. La doar câteva minute după aceasta, în zonă a ajuns o autospecială SMURD care tocmai preluase dintr-un sat vecin un copil care se lovise la sanie. Maşina de ambulanţă a preluat băieţelul, iar autospeciala SMURD, cu tracţiune integrală, s-a reîntors în sat, cu medicul nostru. În momentul în care a ajuns la domiciliul pacientului, acesta se afla deja în stop cardio-respirator şi, în ciuda manevrelor de resuscitare făcute de echipajul medical, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Bărbatul figura în evidenţele medicilor cu astm bronşic', a declarat, duminică, pentru AGERPRES managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.
În ultimele trei zile la SAJ Vaslui au fost înregistrate mai multe solicitări la care ambulanţele au ajuns cu întârziere de câteva zeci de minute, din cauza şoselelor acoperite cu gheaţă sau a drumurilor săteşti cufundate în noroi. AGERPRES/(AS-Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Serviciul de Ambulanţă Vaslui funcţionează cu doar 60% din personal Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează cu doar 60% din necesarul de personal, iar angajaţii fac faţă cu dificultate tuturor solicitărilor venite din partea pacienţilor, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul Aurora Popa.
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator în 2015 Stopul cardio-respirator reprezintă o problemă majoră în incidenţa cazurilor medicale din Bucureşti, pentru anul trecut Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov raportând 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator, comparativ cu anul precedent, când au fost înregistrate 2.692 astfel de cazuri.
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Vaslui: Ambulanţa cere intervenţia armatei pentru transportul unui copil bolnav Serviciul de Ambulanţă Judeţean de Ambulanţă Valsui a cerut vineri intervenţia armatei după ce o salvare nu a putut să ajungă, din cauza drumurilor blocate de viscol, la un copil de 9 luni cu boală diareică acută.