Cele mai citite
 


'Plămânul - ţintă sau cauză', tema din acest an a Congresului Societăţii Române de Pneumologie
miercuri, 25 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ediţia de anul acesta a Congresului Societăţii Române de Pneumologie are ca temă principală 'Plămânul - ţintă sau cauză' şi vizează evidenţierea patologiei pulmonare, cu multiplele sale probleme de diagnostic, terapie şi arie de influenţă asupra altor afecţiuni, se arată într-n comunicat de presă remis marţi de societatea ştiinţifică.
Conform statisticilor Societăţii Române de Pneumologie, peste un milion de români suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) şi aproximativ 30.000 de pacienţi au tuberculoză.
În ţara noastră, astmul a ajuns la o prevalenţă de 6 - 7%, peste un milion de români fiind diagnosticaţi cu forme ale acestei afecţiuni. În plus, românii fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de ţigări iar 85% din pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători.
În contextul acestor statistici îngrijorătoare, Societatea Română de Pneumologie aduce în prim-plan problematica celor mai importante afecţiuni de natură pulmonară, propunând dezbaterii subiecte precum: tuberculoză pulmonară, bolile obstructive bronho-pulmonare cronice, infecţiile pulmonare, pneumopatiile interstiţiale difuze, neoplasmul bronho-pulmonar, comorbidităţi cu implicare pulmonară, patologie pleurală, tabagismul.
Evenimentul reuneşte, ca speakeri, personalităţi marcante din pneumologia românească şi europeană, dar şi specialişti care în formarea sau practica lor se întâlnesc cu patologia respiratorie: specialişti în medicină internă, chirurgie toracică, alergologie, boli infecţioase, otorinolaringologie, pediatrie, terapie intensivă, medicină de urgenţă, anestezie şi medici rezidenţi.
'Vedem în tema congresului o perfectă oportunitate pentru a reuni medici, oameni de ştiinţă şi pacienţi care să-şi împărtăşească opiniile despre lumea pneumologiei la nivelul anului 2012', a declarat prof. univ. dr. Florin Mihălţan, preşedintele congresului şi preşedinte interimar al Societăţii Române de Pneumologie.
Participarea la lucrări se face sub formă de comunicări orale (prezentări powerpoint) şi postere iar termenul limită de trimitere a rezumatelor este 1 martie.
Manifestarea ştiinţifică se va desfăşura în perioada 30 mai - 2 iunie la Poiana Braşov. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Al XXII-lea Congres al Societății Române de Pneumologie „Plămânul - țintă sau cauză” Al XXII-lea Congres al Societății Române de Pneumologie va avea loc în perioada 30 mai – 2 iunie 2012, la Poiana Brașov. Ediţia de anul acesta are ca temă principală „Plămânul - țintă sau cauză” şi vizează evidențierea patologiei pulmonare, cu multiplele sale probleme de diagnostic, terapie și arie...
ZIUA PNEUMOLOGIEI ROMÂNEŞTI - 3 octombrie 2013 - Editia a doua În ultimii 25 de ani, pneumologia românească a continuat să se dezvolte neîncetat, astfel încât, în prezent, în cadrul Societăţii Române de Pneumologie, există 7 secţiuni (tabacologie, pneumologie pediatrică, bronhologie, fiziopatologie respiratorie, tuberculoză, somnologie, cancer bronhopulmonar), precum...
ZIUA PNEUMOLOGIEI ROMÂNEŞTI - 3 octombrie 2012 - prima ediţie România are la ora actuală aproximativ 1 milion de pacienţi astmatici, 5 milioane de potenţial bronşitici* şi mai bine de un sfert din populaţie (27%) cu dependenţă nicotinică, reiese din cifrele Societăţii Române de Pneumologie (SRP). Tocmai de aceea, anul trecut, cu ocazia unei manifestări...
19 din 20 de cazuri de cancer bronhopulmonar sunt fumători Tema aleasă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru Ziua Mondială Antifumat este 'Marketingul industriei de tutun pune în pericol femeile'.
ZIUA PNEUMOLOGIEI ROMÂNEŞTI - 3 octombrie 2012 - prima ediţie România are la ora actuală aproximativ 1 milion de pacienţi astmatici, 5 milioane de potenţial bronşitici* şi mai bine de un sfert din populaţie (27%) cu dependenţă nicotinică, reiese din cifrele Societăţii Române de Pneumologie (SRP). Tocmai de aceea, anul trecut, cu ocazia unei manifestări ştiinţifice...
Mihălţan (Societatea Română de Pneumologie): 14% din persoanele de peste 40 de ani au boli obstructive (BPOC, astm) Dintre persoanele peste 40 de ani din România 14% au boli obstructive (BPOC, astm), a declarat vineri profesor dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, cu prilejul celei de-a patra ediţii a Conferinţei Managementul Bolilor Pulmonare.