Cele mai citite
 


Brăila: Inaugurarea ambulatoriului de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie
miercuri, 25 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inaugurarea Ambulatoriului de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila, proiect în valoare de peste 2,7 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, este programată miercuri, 25 ianuarie, după cum a anunţat Consiliul Judeţean (CJ) Brăila.
Proiectul a demarat în data de 1 aprilie 2010, iar pe 10 octombrie 2011 au fost recepţionate lucrările de reabilitare, amenajare şi modernizare a Ambulatoriului de Specialitate în cadrul proiectului 'Modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat în cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila', până la această dată derulându-se procedura de achiziţie a aparaturii medicale.
Valoarea totală a proiectului este de 2.714.775,24 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 2.140.997,73 lei, investiţia realizându-se pe Axa prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul Major de Intervenţie 3.1 - 'Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate'.
Grupul ţintă al acestuia este format dintr-un număr de peste 10.000 de paciente în fiecare an. 
'Până acum, activitatea Ambulatoriului s-a desfăşurat într-un spaţiu impropriu, cu aparatură de specialitate uzată fizic şi moral. Pentru cazurile de internare, Ambulatoriul folosea saloanele spitalului situate în alte corpuri de clădire', a declarat şeful serviciului Obstetrică - Ginecologie, Radu Duţu.
Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea calităţii serviciilor de asistenţă medicală din judeţul Brăila şi din regiune prin reabilitarea şi modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat în cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila.
Proiectul va contribui la îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală şi repartizarea teritorial-regională echilibrată a acestora pe teritoriul ţării, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate, contribuind astfel la obiectivul specific al programului. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: A fost inaugurat Ambulatoriul de la secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Ambulatoriul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, proiect în valoare de peste 2,7 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, a fost inaugurat miercuri, investiţia urmând să deservească 11.000 de pacienţi pe an.
Brăila: Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie intră în reabilitare Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila intră în reabilitare şi modernizare începând de săptămâna viitoare, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Preşedintele CJ Brăila: Prin comasarea spitalelor, Guvernul ne bagă efectiv pumnul în gură Brăila, 8 mar /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu i se pare normal ca Guvernul să forţeze spitalele spre comasare, prin faptul că nu vor mai fi autorizate, dacă nu fac acest pas.
Brăila: A fost finalizat proiectul european de reabilitare a Centrului de asistenţă paliativă 'Sfânta Maria' Proiectul de reabilitare a Centrului de asistenţă paliativă 'Sfânta Maria' Brăila, în valoare de peste trei milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, a ajuns la final, joi fiind programată conferinţa de închidere a acestuia şi de prezentare a datelor finale.
Secţiile de obstetrică şi neonatologie din Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Brăila, în reabilitare Ministerul Sănătăţii a semnat contractul cu consorţiul câştigător pentru modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie din cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila, astfel încât acestea să se ridice la nivelul cerinţelor actuale şi al normelor europene.
Brăila: Fondurile Ambulatoriului Spitalului Judeţean, suplimentate cu peste 300 mii lei Fondurile pentru modernizarea Ambulatoriului de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au fost suplimentate cu peste 300 mii lei, bani care vor veni pe parte de cofinanţare de la bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Brăila.