Cele mai citite
 


Societatea Romana Alzheimer organizeaza in perioada 23 - 25 februarie 2012, la Hotelul Crowne Plaza Bucuresti, Conferinta Nationala Alzheimer cu tema "Actualitati in domeniul dementelor; Dementa Alzheimer - problema majora de sanatate publica a Romaniei
miercuri, 25 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Conferinta Nationala Alzheimer abordeaza o tematica de mare diversitate, propunandu-si sa realizeze si la aceasta editie, o manifestare de inalt nivel stiintific. Printre temele abordate mentionam:

 

 • Epidemiologia dementei si aspecte demografice
 • Politici europene in domeniul dementei
 • Costurile bolilor neurodegenerative
 • Imagistica in dementa
 • Spectrul dementelor fronto-temporale
 • Interrelatia dintre depresie, dementa si bolile vasculare
 • Dementa prodromala - semne clinice
 • Investigatia neuro-psihologica in demente
 • Nevoile specifice ale pacientilor cu dementa din perspectiva persoanelor afectate de boala
 • Interventii psihosociale in demente
 • Farmacoechivalenta
 • Farmacoeconomie

Vom fi onorati de prezenta unor specialisti de inalt prestigiu national si international, printre care amintim: Prof. Dr. Ingmar Skoog, Prof. Dr. Ove Almkvist,  Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru, Prof. Dr. Vasile Ghetau, Prof. Dr. Monica Hancianu,  Conf. Dr. Sorin Paveliu, Helga Rohra – reprezentant al pacientilor, Dr. Nenad Bogdanovic, Dr. Nori Graham, Dr. Kathleen Hayden,  Dr. Ara Kachaturian, Dr. Svante Ostling, Dr. Simona Sacuiu, Dr. Alina Solomon, Dr. Gabriela Spulber, Annette Dumas - Public Affairs Officer Alzheimer Europe, Dr. Adrian Stanescu.

Un eveniment special va fi lansarea in premiera a Aliantei Anti Alzheimer (AAA), care reuneste intr-o platforma comuna organizatii nonguvernamentale, institutii si persoane publice si care are drept principal obiectiv obtinerea recunoasterii dementei ca problema de sanatate publica in Romania. De asemenea, in cadrul Conferintei Nationale Alzheimer vor fi organizate 3 cursuri in domeniile: farmacoeconomie, neuropsihologie si neuroimagistica

Declaratii de presa:

Conf. Dr. Catalina Tudose
Presedintele Societatii Romane Alzheimer

Ne dorim ca aceasta noua editie a conferintei sa fie un prilej de informare asupra celor mai recente progrese inregistrate in cercetare si ingrijire, comunicate prin prelegeri si workshopuri care vor aborda teme variate de la costul dementei si politici europene de sanatate si de organizare a cercetarii in urmatorul deceniu la mecanisme etiopatogenice, tehnici noi de diagnostic "data-mining" care vor permite noi clasificari, dincolo de aspectele fenomenologice si in consecinta aplicarea unor noi tratamente. Speram ca Alianta Anti Alzheimer sa-si atinga obiectivul, respectiv elaborarea unui program national pentru dementa.

Acreditarea jurnalistilor
:

Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informatii privind evenimentele CNALZ 2012, jurnalistii sunt invitati sa completeze Formularul de acreditare pus la dispozitie in format .pdf pe site-ul Congresului (sectiunea Biroul Presa).
Dupa primirea Formularului de acreditare completat, semnat si stampilat la numarul de fax 021-212-27-02 sau e-mail media@ralcom.ro, veti fi contactati pentru confirmarea acreditarii Dumneavoastra.

Va invitam sa vizitati website-ul oficial al Congresului www.alzcongres.ro

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La fiecare 4 secunde, o persoana este diagnosticata cu dementa Alzheimer este realitatea socanta comunicata de Directorul Executiv Alzheimer Disease International - Marc Wortmann, in cadrul Conferintei de presa din deschiderea celei de-a III-a editii a Conferintei Nationale Alzheimer, care se desfasoara zilele acestea la Institutul National de Statistica din Bucuresti. ...
Dementa trebuie recunoscuta ca o problema prioritara de sanatate publica in Romania este mesajul ingrijorator pe care il lanseaza Conferinta Nationala Alzheimer 2014, organizata in perioada 26 februarie-01 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In sprijinul acestui semnal de alarma, Societatea Romana Alzheimer apeleaza la factorii de decizie politica, prin propunerea...
Dementa: intre criza demografica si cea economica reprezinta tema prin care Societatea Romana Alzheimer isi propune, prin Conferinta Nationala Alzheimer 2013 (27 februarie - 2 martie 2013, Institutul National de Statistica, Bucuresti), sa puna pe primul plan noutatile in domeniu si posibilitatea de a gasi solutii pentru diagnosticarea precoce...
Conferinţa Naţională de Alzheimer: Lansare de carte 'Paşi spre lumină' de Helga Rohra Editura Spandugino anunţă lansarea cărţii "Paşi spre lumină" de Helga Rohra în cadrul Conferinţei Naţionale de Alzheimer 2013 ce va avea loc pe 28 februarie.
Societatea Română Alzheimer: În România, peste 80 la sută dintre bolnavii cu Alzheimer rămân nediagnosticaţi Peste 80 la sută dintre bolnavii cu Alzheimer din România rămân nediagnosticaţi, potrivit Societăţii Române Alzheimer. Astfel, din cele 250 de mii de persoane suferinde, doar 35 de mii sunt diagnosticate, iar numărul celor care solicită tratament pentru această formă de demenţă este în creştere.
Există căi de a reduce riscul de a dezvolta demenţă (experţi) Deşi cele mai multe medicamente împotriva demenţei sunt ineficiente, câteva dintre acestea sunt oarecum utile, potrivit neurologilor şi psihiatrilor reuniţi recent la Berlin pentru a revizui orientările medicale referitoare la tratamentul demenţei, informează agenţia DPA.