Cele mai citite
 


Satu Mare: Bloc operator modern, din bani europeni
joi, 26 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bloc operator modern compus din două săli ultraperformante pentru operaţii a fost inaugurat miercuri la Spitalul Judeţean Satu Mare, finanţarea fiind făcută printr-un proiect european de aproape patru milioane lei.
Inaugurarea oficială a fost făcută în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Csehi Arpad, a preşedintelui Consiliului Judeţean Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria, Sesztak Oszkar, parte din proiect, a conduceri spitalelor din cele două judeţe.
"Noul bloc va funcţiona după normativele şi la standardele europene, astfel încât toată lumea să aibă de câştigat de pe urma acestui proiect. Sătmărenii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în marile centre din ţară pentru anumite operaţii. Nu ne oprim cu modernizarea spitalului, luni vom aproba noi proiecte", a declarat Csehi Arpad.
Preşedintele CJ Szabolcs-Szatmar-Bereg, Sesztak Oszkar, a precizat că ideea realizării acestui proiect, prin programul de cooperare transfrontalieră, a avut-o Csehi Arpad după trecerea unităţilor spitaliceşti în subordinea autorităţilor locale.
"Putem considera că proiectul a fost un succes deplin. Pentru judeţul Satu Mare este un beneficiu categoric care se va concretiza prin serviciile medicale", a spus dr. Barabas Alexandru, şeful secţiei Chirurgie din Spitalul Judeţean.
Valoarea proiectul '2 ţări - 1 graniţă - 2 spitale - 1 scop: diminuarea cheltuielilor aferente bolnavilor prin aplicarea procedeelor chirurgicale moderne în judeţele Szabolcs-Szatmar-Bereg şi Satu Mare, în parteneriat cu Spitalul 'Josza Andras' din Nyiregyhaza, Ungaria, este de 3,8 milioane lei, din care contribuţia judeţului Satu Mare a fost de 2%, fiind depus prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria.
Proiectul a vizat reabilitarea/reparaţii capitale a două săli operaţie cu spaţiile aferente, crearea de circuite funcţionale corespunzătoare desfăşurării actului medical chirurgical, dotarea cu echipamente de intervenţie chirurgicală moderne. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar) FOTO PE FLUX
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Bloc operator modern pentru Spitalul Judeţean, din fonduri europene Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare va avea un modern bloc operator, din bani europeni, printr-un proiect implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare.
Bihor: Bloc operator modern la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, prin proiect cu fonduri europene Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea blocului operator de la Spitalul Clinic Judeţean, derulat de Primăria Oradea alături de Universitatea din Debreţin s-a încheiat luni.
Satu Mare: Salon VIP pentru Obstetrică-Ginecologie, din donaţii Un salon VIP a fost inaugurat luni în cadrul Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, valoarea donaţiei fiind de 100.000 de lei.
Manifestări organizate în ţară cu ocazia zilei de 1 Iunie (grupaj 3) În întreaga ţară au fost organizate vineri manifestări cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului. Spectacole, tombole, baluri mascate, concursuri de desene pe asfalt, competiţii sportive sau artistice, toate i-au aşteptat pe cei mici pentru a se distra şi a se bucura de o zi specială...
Cluj: Bloc operator ultramodern, inaugurat la Clinica de Neurochirurgie Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj dispune, începând de vineri, de un nou bloc operator, cu cinci săli de intervenţie chirurgicală dotate cu aparatură ultramodernă, proiectul pentru realizarea acestuia totalizând două milioane de euro, care au fost alocaţi de Consiliul...
Satu Mare: Centru mobil de psihiatri în caz de dezastre Trei spitale din Ungaria, Ucraina şi România implementează împreună un proiect european care prevede crearea unui centru mobil de psihiatri care să intervină în situaţii de urgenţă.