Cele mai citite
 


Absolvenţii de rezidenţiat cu notă de trecere, dar fără loc, trebuie să susţină un nou concurs
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Absolvenţii de medicină care au pichetat miercuri Ministerul Sănătăţii (MS) şi au solicitat suplimentarea locurilor la examenul de rezidenţiat, după ce au obţinut notă de trecere dar fără loc, vor trebui să susţină un nou concurs, deoarece legea nu permite suplimentarea, a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul de comunicare al MS, Oana Grigore.
"Nemulţumiţii care s-au aflat miercuri în faţa MS sunt în cea mai mare parte absolvenţi de medicină care au participat la examenul de rezidenţiat şi au obţinut punctajul de trecere dar fără loc. Ei doresc suplimentarea de locuri şi nu un nou concurs. Acest lucru nu este posibil deoarece legislaţia în vigoare nu-l permite.Pentru ocuparea locurilor este nevoie de un nou concurs", a precizat directorul de comunicare al Ministerului Sănătăţii.
Aproximativ 10 absolvenţi au pichetat miercuri sediul Ministerului Sănătăţii cerând suplimentarea locurilor la examenul de rezidenţiat.
Potrivit anunţului de pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, la data de 25 martie va fi organizat Concursul de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, pentru domeniul medicină.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS despre rezidenţiat: Repartiţia candidaţilor se face cu respectarea OUG privind organizarea concursului Candidaţii care au obţinut punctajul minim de promovare la rezidenţiatul organizat în Bucureşti vor fi repartizaţi prin organizarea unui nou concurs, potrivit legislaţiei în vigoare, a informat joi Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat remis AGERPRES.
MS: 5.371 de absolvenţi, înscrişi la examenul de Rezidenţiat care va avea loc duminică Un număr de 5.371 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie s-au înscris pentru examenul de Rezidenţiat din acest an, care va avea loc duminică, aceştia urmând să concureze pe 3.778 de locuri şi posturi.
MS a publicat metodologia pentru rezidenţiat; mai multe locuri/posturi la medicină generală, medicină dentară şi farmacie Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat metodologia pentru examenul de rezidenţiat pentru sesiunea 2016, care va avea loc pe 20 noiembrie, una dintre noutăţi constând în majorarea numărul de locuri/posturi pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie.
Peste 87% din tinerii medici au promovat examenul de rezidenţiat Peste 87% dintre tinerii medici au obţinut punctaj de promovare la examenul de Rezidenţiat din acest an, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis joi AGERPRES.
Rezidenţiatul se va desfăşura descentralizat Examenul de rezidenţiat, care se va desfăşura pe 20 noiembrie, va fi descentralizat, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS) transmis, vineri, AGERPRES.
Peste 5.000 de candidaţi la examenul de rezidenţiat Peste 5.000 de candidaţi susţin, duminică, examenul de rezidenţiat pentru care Ministerul Sănătăţii a scos la concurs, în acest an, 3.305 locuri.