Cele mai citite
 


Gripă H1N1: al 2-lea deces în Italia
luni, 21 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O italiancă de 46 de ani a decedat sâmbătă într-un spital din Messina, în Sicilia, după ce a contractat virusul gripei H1N1, a anunţat spitalul. Acest deces ridică la doi numărul de victime ale gripei porcine în Italia.
Femeia, care suferea deja de o gravă bronhopneumonie, a fost spitalizată la 30 august şi era în ultimele zile în comă, potrivit spitalului, citat de AFP.

Prima victimă a virusului H1N1 în Italia a fost un napolitan de 51 de ani decedat în urmă cu 15 zile. El suferea de asemenea de bronhopneumonie complicată cu o insuficienţă renală gravă acută, asociată cu o cardiomiopatie şi un diabet pancreatic.

În schimb, starea unui alt bărbat de 39 de ani spitalizat într-un departament de reanimare la Florenţa, în Toscana, s-a ameliorat, a indicat sâmbătă serviciul de presă al spitalului.

La sfârşitul lunii august, Ministerul Sănătăţii a anunţat că vaccinarea populaţiei cu risc în Italia va începe pe la jumătatea lunii noiembrie şi va viza la început circa 8,5 milioane de persoane, persoane în vârstă şi personal din spitale mai ales.

O a doua fază, care va începe la sfârşitul lunii ianuarie 2010, va viza un vast segment al populaţiei, cu vârsta de la 2 la 27 de ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.