Cele mai citite
 


Călăraşi: Două persoane din Vasilaţi cu probleme medicale aşteaptă o echipă de prim ajutor
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două persoane din comuna Vasilaţi, o gravidă în vârstă de 15 ani care acuză dureri şi un bărbat de 53 de ani care a suferit un infarct au solicitat şi aşteaptă joi o echipă de prim ajutor.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Barbu Ştirbei' al judeţului Călăraşi, plutonier major Ovidiu Tătăranu a declarat pentru AGERPRES că o echipă a pompierilor militari de la subunitatea din Budeşti însoţită de o asistentă medicală au plecat cu o autospecială din dotare spre localitatea Vasilaţi pentru a acorda primul ajutor celor două persoane cu probleme.
Potrivit acestuia, intervenţia este una dificilă deoarece drumul judeţean care face legătura dintre Budeşti şi Vasilaţi este blocat din cauza zăpezii şi viscolului.
În judeţul Călăraşi, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sunt cinci localităţi izolate - Fundulea, Gălbinaşi, Vasilaţi, Gruiu, Plătăreşti, Frumuşani şi şase fără energie electrică - Fundulea, Belciugatele, Spanţov, Dorobanţu, Unirea, Chiselet.
De asemenea sunt şi 17 drumuri blocate, dintre care şapte naţionale, nouă judeţene şi Autostrada Soarelui (A2). AGERPRES/(A - Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Asistenţă medicală de urgenţă pe Autostrada Soarelui Bucureşti, 21 aprilie /Agerpres/ - SMURD Bucureşti - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” şi Spitalul Clinic de Urgenţă “Floreasca” - au asigurat asistenţa medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat pe autostrada A2, în locaţiile de la km 20 şi 105, respectiv câte un echipaj de...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Suceava: Punctul de asistenţă medicală din PTF Siret este funcţional, a anunţat prefectul Punctul de asistenţă medicală, al cărui înfiinţare s-a decis în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, este funcţional începând de sâmbătă, persoanele care intră în ţară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.
Asistenţă medicală pe Autostrada Soarelui Echipaje ale SMURD şi ISU asigură, în perioada estivală, pe autostrada spre litoral asistenţa medicală pentru fiecare sfârşit de săptămână, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, dr. Bogdan Opriţa, şeful SMURD Bucureşti-Ilfov.