Cele mai citite
 


Cluj: Numărul taţilor în concediu de creşterea copilului, de zece ori mai mic decât al mamelor
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul bărbaţilor clujeni care au intrat în concediu pentru creşterea copilului anul trecut a fost de 700, cifra fiind mai mică decât cea din 2010, dar egală cu cea din 2009. numărul bărbaţilor dispuşi să rămână acasă pentru a-şi creşte copiii fiind, în 2011, de 10 ori mai mic decât al femeilor. Astfel, în cursul anului trecut, Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Cluj a completat 7.000 de dosare pentru femeile care au intrat în concediu de maternitate.
Potrivit datelor furnizate de instituţia amintită, 900 de bărbaţi au cerut indemnizaţie de creştere a copilului în cursul anului 2010 şi 739 în 2009.
Condiţiile pentru concediul de paternitate sunt aceleaşi ca cele pentru acodarea celui de maternitate. Una dintre condiţiile acordării indemnizaţiei de creştere a copilului este ca părintele să fi avut un contract de muncă încheiat cu 12 luni înainte de ziua în care se naşte copilul.
În cazul taţilor, aceştia nu pot intra în concediu de paternitate decât după încheierea celor 42 de zile de concediu pe care mama trebuie să şi le ia pentru naştere.
Stabilirea cuantumului indemnizaţiei se face ca şi în cazul mamelor, ea putând fi de 600 până la 3.400 de lei pe lună, în funcţie de veniturile pe care le-a avut fiecare înainte de intrarea în concediu. Durata concediului de maternitate poate fi de unul sau doi ani.AGERPRES/(A, AS-Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Rovana Plumb propune indemnizaţie de 100% din salariu în perioada concediului de maternitate Vicepreşedintele PSD Rovana Plumb a anunţat vineri, la Şcoala de vară a femeilor social-democrate, că propune modificarea Legii indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, astfel încât aceasta să reprezinte 100% din salariu în perioada concediului de maternitate.
Măsura privind reducerea concediului maternal, discutată la Palatul Victoria de liderii Coaliţiei Liderii Coaliţiei de guvernământ discută joi dimineaţă, la Palatul Victoria, înaintea şedinţei de Guvern, despre măsura prin care mamele ar putea să se întoarcă la serviciu după un an de concediu maternal.
Cluj: În România, sunt 35 de 'Spitale prietene ale copilului' Cluj-Napoca, 22 feb /Agerpres/ - Un număr de 35 din cele 204 maternităţi din România sunt active în reţeaua UNICEF 'Spital prieten al copilului', iar o treime din naşteri au loc în aceste unităţi sanitare.
Bistriţa-Năsăud: Numărul concediilor de maternitate de doi ani e de 50 de ori mai mare decât al celor de un an Bistriţencele care au ales să devină mame preferă să stea acasă doi ani cu copilul, numărul acestora fiind, în prezent, de 50 de ori mai mare decât al celor care aleg concediul de maternitate de un an, potrivit datelor comunicate AGERPRES de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS)...
Cluj: Locuri de muncă în străinătate pentru medici şi asistenţi, la târgul 'Cariere în alb' Cadrele medicale şi asistenţii din zona Transilvaniei au fost ofertaţi la un târg de locuri de muncă organizat duminică la Cluj cu slujbe plătite cu mii de euro şi posibilitatea de a se stabili în străinătate.
Cluj: Muncă în folosul comunităţii pentru amendaţii rău-platnici Membrii Consiliului Local Cluj-Napoca au aprobat, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre conform căruia cei care sunt amendaţi de primărie şi nu-şi achită amenzile să presteze muncă în folosul comunităţii, în diferite activităţi care ţin de administrarea oraşului.