Cele mai citite
 


Pseudoefedrina revine pe lista substanţelor interzise
luni, 21 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia mondială antidoping (WADA) a anunţat că pseudoefedrina, un decongestionant popular cu o largă paletă de utilizare, revine pe lista substanţelor interzise începând cu 1 ianuarie 2010.
Comitetul executiv al WADA a aprobat cu prilejul reuniunii de la Montreal noua listă a substanţelor şi metodelor interzise în 2010, care va fi publicată pe 1 octombrie curent. Sportivii au timp 3 luni pentru a se informa asupra modificărilor apărute pe lista substanţelor interzise.

Pseudoefedrina era interzisă până în 2003, înainte de a ieşi de pe listă. Ultimele cercetări au indicat semne clare de abuz (concentraţii foarte ridicate) la anumiţi sportivi în anumite regiuni ale lumii. ''Există probe ştiinţifice ce indică o ameliorare a performanţei începând de la anumite doze ale acestei substanţe'', a precizat WADA.

O altă modificare priveşte salbutamolul, utilizat pentru tratarea astmului. Dacă până acum un control pozitiv la salbutamol ducea la o sancţiune de la avertisment la 2 ai de suspendare, acum este nevoie de o concentraţie de sub 1.000 nanograme pe mililitru pentru ca testul să fie pozitiv.
În plus, un sportiv nu va mai avea nevoie de autorizaţie pentru uzul în scopuri terapeutice, ci de o simplă declaraţie de utilizare a salbutamolului prin inhalare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă)Comisia Europeană vrea întărirea controalelor pentru depistarea precursorilor metamfetaminei şi heroinei Bruxelles, 27 sep - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Comisia Europeană (CE) a anunţat joi că va solicita întărirea controalelor vamale pentru efedrină şi pseudoefedrină, produse chimice care permit fabricarea de medicamente împotriva gripei, dar şi a drogurilor de sinteză precum me...
Agenţia mondială antidoping cere guvernelor incriminarea legală a dopajului Preşedintele Agenţiei mondiale antidoping, Craig Reedie, a subliniat că ar trebui ca tot mai multe guverne să incrimineze legal, tratând acest fenomen ca infracţiune, dopajul, schimbând, în acelaşi timp, informaţii despre substanţele interzise, inclusiv de la industria farmaceutică, întrucât negativul...
Autorități, sportivi de performanță, cadre medicale și public larg la Fundeni Challenge 2012 Sâmbătă, 3 noiembrie 2012, în Parcul Herăstrău a avut loc Fundeni Challenge, o manifestare organizată în cadrul Zilelor Institutului Clinic Fundeni. Autorități, sportivi de performanță, cadre medicale și public larg au făcut echipă pentru sănătate și au îmbrăcat tricoul ”Iubește viața!”, îndemnul...
Ministrul spaniol al Sporturilor recunoaşte că Spania ''are o problemă cu dopajul'' Ministrul spaniol al Sporturilor, Jose Ignacio Wert, a recunoscut marţi că Spania ''are o problemă cu dopajul'', afirmând pe de altă parte că legea antidoping spaniolă urmează să fie în curând ''armonizată'' pentru rezolvarea acestei probleme.
Afacerea Puerto - Agenţia mondială antidoping deplânge decizia de distrugere a pungilor de sânge Agenţia mondială antidoping (AMA) a deplâns decizia justiţiei spaniole de a-i refuza accesul la cele peste 200 de pungi cu sânge care i-au fost confiscate în 2006 doctorului Eufemiano Fuentes, condamnat la un an de închisoare, marţi, în cadrul afacerii de dopaj Puerto.
60 de sportivi cu dizabilităţi locomotorii vor concura pentru Cupa 'Roţile schimbării' Fundaţia Motivation România (FMR) organizează la Bucureşti, în perioada 25 - 27 iunie, o competiţie naţională de sport dedicată persoanelor utilizatoare de scaun rulant, la care participă sportivi din toate regiunile ţării.