Cele mai citite
 


Cotidianul "Nine O'Clock" a acordat premiile "Oamenii anului 2011"
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cotidianul "Nine O'Clock" a acordat, miercuri seara, premiile "Oamenii anului 2011", printre cei care au primit această distincţie numărându-se şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.
Acesta a primit primit premiul Diplomatul străin al anului 2011, "pentru eforturile depuse în vederea relansării parteneriatului strategic între România şi SUA", după cum a menţionat directorul "Nine O'Clock", Radu Bogdan.
"Mesajul meu este unul de optimism pentru România. Deşi încă odată vedem mii de cetăţeni în stradă, în frigul iernii, exprimând nemulţumirea faţă de situaţia lor actuală, am încredere în această ţară şi în potenţialul său", a declarat Mark Gitenstein.
În opinia sa, deşi există suficiente motive de descurajare, simplul fapt că oamenii îşi pot exercita dreptul de a avea păreri diferite fără a se teme că vor fi împuşcaţi de pe acoperişuri este un semn al progresului.
"Simt că în această mulţime există o nouă categorie de tineri sofisticaţi, educaţi, care cred în democraţie şi în puterea lor de a-şi crea singuri viitorul. Poate că aceşti tineri au o atitudine cinică faţă de partidele politice şi presa existentă, însă au multe cunoştinţe despre internet şi au încredere în propriile idei. Ei nu sunt cei care lovesc jandarmii cu pietre", a afirmat Mark Gitenstein.
El a spus că este optimist şi pentru că, în prezent, spre deosebire de acum douăzeci de ani, România are în funcţii de conducere oameni extrem de bine pregăţiţi, cu principii, care fac eforturi ca instituţiile democratice să funcţioneze.
Ambasadorul SUA la Bucureşti a menţionat trei dintre aceştia: Mihnea Constantinescu, membru al corpului diplomatic, Daniel Morar, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi doctorul Raed Arafat.
În altă ordine de idei, Mihnea Ioan Motoc, reprezentant al Romaniei pe lângă Uniunea Europeană, a obţinut de la "Nine O'Clock" premiul Diplomatul Român al Anului, "pentru eforturile de gestionare a unor dosare europene complexe de interes deosebit pentru România, tenacitatea cu care a urmărit realizarea obiectivelor ţării noastre", după cum a precizat directorul "Nine O'Clock".
Eximbank a câştigat premiul Banca Anului 2011, iar distincţia Bancherul Anului 2011 i-a revenit lui Radu Graţian Gheţea, preşedinte al CEC Bank şi al Asociaţiei Române a Băncilor.
Omul de afaceri român al anului trecut a fost desemnat Mihail Marcu, preşedinte al Medlife, iar Asirom Vienna Insurance Group a câştigat premiul Compania de Asigurări a Anului 2011.
Muşat&Asociaţii a fost desemnată Casa de Avocatură a Anului 2011, iar premiul special al juriului i-a revenit directorului general al Fedprint, Flavian Drăgan.
"Ideea noastră a pornit de la dorinţa de a pune în valoare lucrurile ieşite din comun ale anului care a trecut în diverse sectoare de activitate", a declarat Radu Bogdan referitor la premiile acordate de cotidianul pe care-l conduce. AGERPRES/(A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mark Gitenstein: Reformarea statului şi a pieţei libere şi existenţa unei democraţii sustenabile - priorităţile SUA în România Reformarea statului şi a pieţei libere şi existenţa unei democraţii sustenabile în România sunt priorităţi ale SUA pentru că acestea fac din România un aliat strategic şi un partener comercial de încredere şi stabil şi de aceea sunt aceste reforme foarte importante pentru preşedintele Traian Băsescu...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
MedLife intră pe o nouă linie de business şi demarează achiziţia unei băncii de celule stem MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţat, joi, intrarea pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziţionare a pachetului majoritar la banca de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara, una dintre cele mai moderne şi bine echipate bănci de celule...
MedLife a preluat centrul de imagistică medicală Prima Medical din Craiova MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a preluat integral centrul de imagistică medicală, Prima Medical, din Craiova, aceasta fiind cea de-a treia tranzacţie iniţiată de MedLife în 2015, după ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia...
MedLife a semnat un credit sindicalizat de 56 milioane de euro MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a semnat un credit sindicalizat în valoare de 56 milioane euro, cu un grup de bănci coordonat de Banca Comercială Română, din care mai fac parte ING Bank, Raiffeisen Bank şi BRD-Groupe Societe Generale, au anunţat, miercuri, reprezentanţi...
România, citată pentru insuficienta protecţie a proprietăţii intelectuale SUA au deplâns luni comercializarea prin internet a produselor contrafăcute în numeroase ţări şi au citat România printre ţările în care măsurile de combatare a infracţiunilor la adresa proprietăţii intelectuale sunt prea puţin relevante, potrivit raportului anual întocmit de serviciile Reprezentantului...