Cele mai citite
 


Davos: Bill Gates promite un ajutor de 750 milioane dolari fondului de luptă împotriva SIDA
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele consiliului de administraţie şi confondator al companiei Microsoft, Bill Gates, cunoscut pentru faptele sale de caritate, a promis joi, la Davos, un ajutor de 750 de milioane dolari Fondului Global de Luptă Împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei şi le-a cerut tuturor guvernelor să continue să contribuie la salvarea de vieţi omeneşti, transmite Reuters.
"Este timpul austerităţii economice, însă nu există nicio scuză pentru tăierea ajutoarelor pentru săracii lumii", a subliniat Bill Gates cu ocazia Forumului Economic Mondial de la Davos.

Fondul de ajutorare a anunţat în urmă cu două zile că directorul său executiv Michel Kazatchkine a demisionat ca urmare a criticilor legate de lipsa de finanţare.

Organizaţia, care funcţionează în sistem public şi privat şi are sediul la Geneva, acoperă aproximativ un sfert din finanţarea luptei împotriva SIDA şi majoritatea sumelor folosite pentru eradicarea malariei şi tuberculozei la nivel internaţional.

În 2011, Fondul a fost nevoit să sisteze finanţările şi a promis că le va relua până în 2014.

Fundaţia Bill & Melinda Gates a angajat la Davos 750 de milioane de dolari, în cadrul unei noi donaţii pe lângă cea acordată de magnatul american cu ocazia lansării fondului în urmă cu zece ani.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului aşteaptă mari contribuţii la Conferinţa de la Montreal Comunitatea internaţională doreşte să strângă miliarde de dolari pentru a accelera lupta împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului şi să reafirme la sfârşitul acestei săptămâni, la Montreal, obiectivul privind eradicarea acestor epidemii până în anul 2030, semnalează AFP.
Concert gratuit la Conferinţa Fondului Mondial de luptă împotriva sida şi a epidemiilor din Canada Cântăreţul american Usher, grupurile canadiene de indie rock Metric şi Half Moon Run vor fi capetele de afiş ale concertului gratuit ce va fi organizat în luna septembrie la Montreal, cu ocazia conferinţei donatorilor pentru lupta împotriva sida şi a epidemiilor. Organizaţia Global Citizen a anunţat...
Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului speră să acopere 85% din nevoi în 2016 Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului speră ca, până în 2016, să poată îngriji 85% dintre persoanele care au nevoie de tratament, a afirmat vineri directorul executiv al Fondului, Mark Dybul, potrivit AFP.
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Actorii luptă împotriva SIDA la Cannes Janet Jackson, Brooke Shields, Sharon Stone, Gwen Stefani, Michelle Yeoh, Milla Jovovich şi Patrick Dempsey vor participa la gala amFAR, a anunţat miercuri fundaţia pentru lupta împotriva SIDA înfiinţată de Liz Taylor, care organizează această gală în timpul Festivalului de la Cannes, potrivit AFP.
Rolul important al tinerilor în lupta împotriva SIDA, subliniat de prinţul Harry şi Elton John Prinţul Harry şi cântăreţul britanic Elton John au subliniat joi, la a 21-a Conferinţă internaţională asupra SIDA, organizată în Africa de Sud, rolul esenţial al tinerilor în lupta împotriva pandemiei, transmite AFP.