Cele mai citite
 


Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Tot joi dimineaţa a fost reţinut şi Claude Couty, directorul PIP (Poly Implant Prothese), companie intrată în faliment în 2010.

Fabricate în Franţa, 84% dintre aceste proteze erau exportate, mai ales în America Latină, Spania şi Marea Britanie. Ele sunt umplute cu un gel de silicon nemedical, care provoacă un risc crescut de scurgere şi de rupere a învelişului protezei, potrivit autorităţilor.

Arestarea lui Mas a avut loc în cadrul anchetei deschise în decembrie de parchetul din Marsilia, pentru "omucidere şi răniri involuntare". Jean-Claude Mas a recunoscut, într-o anchetă preliminară, că a produs un gel de silicon neomologat, dar a negat că acesta ar prezenta vreun pericol.

Între 400.000 şi 500.000 de femei din numeroase ţări ar fi purtătoare de implanturi PIP. În Franţa au fost înregistrate 20 de cazuri de cancer, dintre care 16 de cancer mamar, la purtătoare de proteze PIP, fără însă a se stabili o relaţie de cauzalitate între maladie şi implanturi. Autorităţile le-au recomandat însă femeilor purtătoare să renunţe la implanturi.

La rândul său, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le-a recomandat acestor femei să consulte un medic dacă suspectează o ruptură, simt vreo durere sau pentru orice altă îngrijorare. Mii de plângeri au fost înregistrate până acum.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost inculpat pentru "vătămare din culpă" Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost inculpat, vineri, la Marsilia pentru "vătămare din culpă", a declarat avocatul acestuia, citat de AFP.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Austria: Aproximativ 100 de femei au implanturi PIP Aproximativ o sută de femei care deţin proteze mamare cu probleme produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au sesizat societatea austriacă pentru protecţia consumatorului (VKI), a declarat joi o juristă a VIK, potrivit APA.
Interpolul a emis un mandat de arestare pentru şeful companiei franceze care a fabricat proteze mamare PIP Interpolul a emis un mandat de arestare pe numele şefului companiei franceze ale cărei implanturi mamare se află în centrul unui scandal internaţional, scrie sâmbătă Daily Telegraph.