Cele mai citite
 


Galaţi: Cinci localităţi izolate, iar peste 140 de oameni continuă să fie găzduiţi la Primăria Cuca
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 144 de oameni salvaţi de poliţişti, lucrători ISU şi drumari, în noaptea de miercuri spre joi, de pe DN 24 D, unde rămăseseră blocaţi în zăpadă, încă nu au plecat de la Primăria comunei Cuca, acolo unde au şi înnoptat.
Potrivit viceprimarului din Cuca, Costică Ştefan, şase maşini au plecat către Rediu, cu un utilaj de deszăpezire înainte, iar de acolo încearcă să meargă pe traseul Suhurlui-Pechea-Izvoarele şi să intre apoi pe DN 25 pentru a ajunge la Galaţi.
''Însă cea mai mare parte a oamenilor este în continuare la primărie, unde este cald. Probabil vor putea pleca cu utilajele de deszăpezire, în coloană, spre Galaţi, în jurul prânzului'', a declarat, joi, pentru AGERPRES, viceprimarul Costică Ştefan.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, căpitanul Eugen Chiriţă, cele mai afectate localităţi în ceea ce priveşte blocarea circulaţiei rutiere sunt Băleni, Cuca, Vârlezi, Călmăţui şi Griviţa, care au rămas izolate.
În continuare, din cauza viscolului puternic, rămân închise DN24D şi 13 drumuri judeţene.
În cursul nopţii, s-a acţionat pentru deblocarea a 45 de autovehicule pe DN24D, între localităţile Cuca şi Vârlezi, dintre care 40 de autoturisme, două microbuze pentru transport persoane, trei microbuze transport marfă; o ambulanţă pe DJ 251G, în apropierea localităţii Corni; un autovehicul pe DJ 253, între localităţile Umbrăreşti - Cudalbi; un autoturism pe DJ 251A, la intrarea în localitatea Corod; o ambulanţă pe DJ 251, între localităţile Pechea şi Costache Negri; un autovehicul pe DJ 253, între localităţile Băleni şi Cudalbi; o ambulanţă pe DJ 251B, între localităţile Bălăşeşti şi Bălăbăneşti.
În total, în noaptea de miercuri spre joi, au fost salvate 144 de persoane rămase blocate pe DN 24D, între localităţile Cuca şi Vârlezi, care au fost adăpostite la sediul primăriei din localitatea Cuca, unde li s-a asigurat două încăperi încălzite pentru odihnă, până la deblocarea drumului, alte patru persoane au fost cazate la sediul primăriei din localitatea Băleni.
Nu s-au înregistrat probleme în alimentarea localităţilor cu energie electrică. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Femeie gravidă salvată cu elicopterul SMURD O femeie gravidă, de 29 ani, din comuna gălăţeană Schela, a fost transportată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu elicopterul SMURD, după ce tentativele de a o duce la o ambulanţă cu o şenilată ISU au eşuat, a anunţat coordonatorul UPU-SMURD Galaţi, Angel Trifan.
Sudul ţării, aproape paralizat de zăpadă şi viscol (sinteză) Drumuri naţionale şi judeţene blocate, zeci de localităţi izolate, sute de maşini rămase înzăpezite, reţele de electricitate avariate, transport feroviar care se desfăşoară cu dificultate, curse aeriene anulate, şcoli închise - sunt consecinţele căderilor masive de zăpadă şi ale viscolului, care de mai...
Galaţi: 35 de localităţi afectate de vremea nefavorabilă Un număr de 35 de localităţi din judeţul Galaţi sunt afectate, miercuri, de viscol, ger şi zăpadă, 30 dintre ele fiind izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare iar 13 nu au nici curent electric.
Galaţi: Bărbat dializat şi cu grave probleme de sănătate, salvat cu şenilata Un bărbat de 75 ani, din localitatea Băleni, dializat şi cu probleme grave de sănătate, a fost salvat cu o şenilată ISU, care l-a transportat la o ambulanţă cu care a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, maior Eugen...
Comunicat de presă - ISU Teleorman Gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului Teleorman
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.