Cele mai citite
 


Primul deces de gripă A în Rusia
marţi, 22 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Un medic venit din Bulgaria a murit în urma contaminării cu virusul A/H1N1, devenind primul caz mortal de gripă porcină în Rusia, a informat duminică seară Academia de ştiinţe, citată de agenţia Interfax.

'În ajunul morţii, ne-au fost înaintate analizele sale şi am diagnosticat imediat gripa porcină', a declarat academicianul Dmitri Lvov, precizând că victima, o femeie, a murit 'la începutul lui septembrie', fără a indica data exactă.

'Nu am putut lua nicio măsură întrucît pacienta a murit în ziua următoare', a adăugat Lvov, citat de Interfax.

Dmitri Lvov a mai precizat că numărul total al persoanelor contaminate cu noul virus gripal ar putea fi mult mai ridicat decât cifra oficială de 90 de cazuri.

'Conform estimărilor mele, am putea atinge zeci de mii de cazuri. Nu pot încă să o dovedesc, dar în câteva săptămâni voi fi în măsură să o fac', a adăugat academicianul rus.

Vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că gripa porcină a provocat moartea a 3.486 de oameni în lume, bilanţ în creştere cu 281 de morţi faţă de cel dat publicităţii cu o săptămână înainte.

Experţii estimează că virusul ar putea contamina o treime din populaţia mondială, subliniind totuşi că majoritatea bolnavilor nu au prezentat până acum decât simptome fără gravitate.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.