Cele mai citite
 


Harghita: Numărul cadrelor medicale care au plecat în străinătate aproape s-a dublat
joi, 26 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 26 ian /Agerpres/- Numărul cadrelor medicale din Harghita care au plecat, anul trecut, să lucreze în străinătate a crescut faţă de anul 2010, unele dintre ele alegând varianta renunţării temporare la slujba din România.
Potrivit datelor furnizare de Direcţia de Sănătate Publică Harghita, în anul 2011, un număr de 30 de cadre medicale au solicitat certificate de conformitate a diplomelor de studiu, pentru a pleca în străinătate. Datele statistice arată că 17 sunt medici de diferite specializări, unul este stomatolog şi altul este medic farmacist, iar 17 sunt asistenţi medicali.
Numărul aproape s-a dublat faţă de 2010 când 17 cadre sanitare au solicitat certificate de conformitate a diplomelor de studiu. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongy, şi-a exprimat regretul că, în special, tinerii pleacă să lucreze în străinătate şi nu mai sunt dispuşi să revină în ţară.
'Sunt unii tineri care îşi dau examenul de rezidenţiat şi apoi pleacă în străinătate. Ceea ce nu ar fi rău, dacă s-ar întoarce în ţară. Din păcate, sondajele la nivel naţional arată că 65 la sută dintre cei care pleacă, doresc să se şi stabilească în ţara respectivă', a declarat, pentru AGERPRES, dr. Tar Gyongy.
Pe de altă parte, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat că majoritatea medicilor, asistenţilor şi brancardierilor care au plecat din această unitate sanitară în 2011 sunt de la Urgenţe şi mulţi dintre ei intenţionează să se reîntoarcă. Potrivit sursei citate, sunt asistenţi care şi-au întrerupt contractul pentru un an şi au plecat în Italia sau Germania, pentru a-şi rotunji bugetul.
Dr. Demeter a spus că, în acest moment, Spitalul Judeţean de Urgenţă ar avea nevoie de aproximativ 10 medici, o lipsă acută înregistrându-se la secţiile de pneumoftiziologie, UPU, infecţioase sau oftalmologie. AGERPRES (AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: Lipsă acută de medici la unele spitale din cauza blocării posturilor Unele spitale din Harghita se confruntă cu o lipsă acută de medici din cauza faptului că posturile sunt blocate şi nu se pot face angajări.
Sălaj: 'Exod' al asistenţilor medicali către străinătate Aproximativ 40 de asistenţi medicali din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău intenţionează să plece la muncă în străinătate, după ce, în 2010, peste 100 de cadre medicale din Sălaj au făcut demersuri pentru obţinerea unor certificate de conformitate care să le permită să lucreze în domeniul medical în...
Botoşani: Câteva zeci de cadre medicale părăsesc anual sistemul sanitar pentru a lucra în străinătate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a înregistrat, în acest an, aproximativ 30 de cereri ale cadrelor medicale care intenţionează să profeseze în străinătate, se arată într-un raport făcut public, luni, de autoritatea sanitară.
Harghita: Două secţii ale SJU vor fi mutate din imobilul retrocedat în clădirea unei policlinici Autorităţile judeţene şi sanitare din Harghita analizează mutarea secţiilor de pneumologie şi boli infecţioase ale spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc, care funcţionează într-un imobil retrocedat Bisericii Catolice, în clădirea policlinicii din oraş.
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.