Cele mai citite
 


În campanie în Florida, Newt Gingrich vine cu ideea unei "primăveri cubaneze"
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Newt Gingrich, aflat în campanie în Florida pentru învestitura republicană în vederea prezidenţialelor, a lansat, miercuri, la Miami - capitala americană a exilului cubanez -, ideea "unei primăveri cubaneze" pentru a pune capăt regimului comunist din insula situată în Caraibe, transmite AFP.
"Nu cred că există vreo persoană la Casa Albă care să fi avut ideea de a se uita spre sud pentru a veni cu ideea unei primăveri cubaneze", a declarat fostul speaker al Camerei Reprezentanţilor cu prilejul unui discurs ţinut la Universitatea internaţională din Florida.
Candidatul în vârstă de 68 de ani, învingător în primarele desfăşurate recent în Carolina de Sud, s-a revoltat împotriva politicii de relaxare faţă de Cuba, promovată de preşedintele Barack Obama.
Liderul administraţiei de la Casa Albă "a făcut exact contrariul a ceea ce aş fi făcut eu", a subliniat el, referindu-se la ridicarea restricţiilor de călătorie în Cuba pentru cetăţenii americani şi a blocadei medicamentelor şi alimentelor impusă din 2004 de preşedintele de la acea dată, George W. Bush.
Newt Gingrich şi-a reafirmat intenţia de a recurge la "orice mijloc non-militar" pentru a răsturna regimul comunist. "Peste 50 de ani de dictatură, este mai mult decât suficient! Vreau să spun tinerei generaţii de cubanezi că nu va exista un succesor al lui Castro", a mai declarat el.
Un sondaj realizat de Univision, ABC News şi Lationo Decisions, dat publicităţii miercuri, indică o netă preferinţă pentru moderatul Mitt Romney în dauna lui Newt Gingrich (35%, faţă de 20% din intenţiile de vot) printre 500 de hispanici membri ai Partidului Republican din Florida. Marja de eroare este de plus/minus 4,4 puncte procentuale.
Acelaşi sondaj realizat printre 500 de alegători hispanici din întreaga ţară scoate în evidenţă că, deşi susţinerea acordată de această comunitate lui Barack Obama a scăzut în comparaţie cu 2008, preşedintele actual dispune de un net avantaj asupra adversarilor săi republicani, cu 67% din intenţiile de vot, faţă de 25% pentru Mitt Romney, dacă acesta din urmă ar fi învestit, şi de 70% în eventuala confruntare cu Newt Gingrich (22%).AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Michelle Obama lansează o campanie naţională de combatere a obezităţii infantile Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii (SUA), Michelle Obama, a lansat marţi o campanie naţională de luptă împotriva obezităţii infantile, un flagel perceput ca una dintre principalele ameninţări la adresa sănătăţii publice, relatează AFP.
Întors din vacanţă, Obama are o agendă încărcată pentru ultimele luni ale preşedinţiei sale Preşedintele american Barack Obama s-a întors duminică seara la Washington din ultima sa vacanţă în calitate de preşedinte al SUA, pentru o agendă care va presupune viitoare bătălii cu un Congres aflat sub controlul republicanilor şi obişnuita campanie în susţinerea democratei Hillary Clinton, informează...
Preşedintele Obama face apel la protejarea sistemului Medicare Preşedintele SUA, Barack Obama, a lansat un apel sâmbătă la protejarea sistemului public de asigurare medicală pentru cei vârstnici, Medicare, pe care rivalii săi republicani vor să-l reformeze, informează sâmbătă AFP.
Obama i-a primit pe marii patroni americani pentru a discuta despre economie Preşedintele Barack Obama i-a primit vineri pe patronii marilor companii ca American Express sau Johnson&Johnson /produse farmaceutice/, în momentul când Statele Unite se luptă pentru a-şi reporni economia, informează AFP.
Soţii Obama, o viaţă în lumina reflectoarelor Ca o mireasă în ziua nunţii, Michelle Obama ştia că toate privirile vor fi aţintite asupra ei în seara învestiturii. Incomodă iniţial în faţa privirilor scrutătoare ale publicului, pe care munca soţului le atrăgea asupra lui şi a familiei sale, prima doamnă a SUA s-a simţit treptat tot mai dezinvolt...
Barack Obama: Ar mai putea apărea cazuri de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei în Africa de Vest Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.