Cele mai citite
 


Libia: practica generalizată a torturii (Amnesty)
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi combatanţi sau partizani presupuşi ai fostului regim libian au fost torturaţi până la moarte în centrele de detenţie, relevă un comunicat difuzat joi de Amnesty International, care semnalează o practică 'generalizată' a torturii, informează AFP.
'Mai mulţi deţinuţi au murit sub paza miliţiilor armate în oraşele Tripoli şi Misrata şi în împrejurimile acestora în circumstanţe care sugerează tortura', a indicat organizaţia pentru apărarea drepturilor omului.

'Organizaţia umanitară Medici fără frontiere (MSF) a anunţat la rândul său joi suspendarea activităţilor în centrele de detenţie la Misrata, 215 km est de Tripoli, din cauza 'torturării deţinuţilor şi a imposibilităţii de a le acorda îngrijiri medicale de urgenţă'.

Amnesty International a anunţat că s-a întâlnit la Tripoli, Misrata şi Gharyan cu deţinuţi 'care prezentau urme vizibile de tortură aplicată în ultimele zile şi săptămâni'. 'Ei prezentau răni la cap, membre, spate şi în alte părţi ale corpului', se menţionează în comunicat.

Potrivit Amnesty, 'tortura este aplicată de militari recunoscuţi oficial şi de organisme de securitate, precum şi de mai multe miliţii armate care acţionează în afara cadrului legal'. Autorităţile au promis că vor prelua controlul asupra centrelor de detenţie. 'Dar este terifiant să se constate că nu există nici un progres în ceea ce priveşte încetarea acestei practici', constată Amnesty.AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Patru pacienţi care au suferit arsuri grave, transportaţi de urgenţă cu o aeronavă C-27J Spartan la Bucureşti O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, execută joi o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Otopeni - Târgu Mureş - Otopeni, pentru transferul către Capitală a patru pacienţi care au suferit arsuri grave, informează un comunicat de presă al...
Medici fără Frontiere acuză Europa că 'a agravat cu mult' criza refugiaţilor în 2015 Organizaţia umanitară Medici fără Frontiere (MfF) acuză Europa că 'a agravat cu mult' criza refugiaţilor în 2015 prin eşecul 'lamentabil' de a-şi asuma responsabilităţi în faţa unui exod care a împins spre acest continent peste un milion de oameni, transmite AFP.
Medici fără Frontiere, imensă organizaţie umanitară cu 30.000 de voluntari în 80 de ţări Organizaţia Medecins sans frontieres (MSF), care va împlini miercuri 40 de ani, este una dintre cele mai mari organizaţii umanitare medicale din lume, cu 30.000 de voluntari care îngrijesc şapte milioane de pacienţi pe an, în 80 de ţări, acordându-le cel mai des ajutor de urgenţă, transmite AFP.
Medici fără Frontiere: Un nou spital din Siria, distrus de bombardamente Un spital sprijinit de organizaţia umanitară 'Medici fără Frontiere' (MSF) a fost distrus la Alep, în nordul Siriei, în urma unui bombardament aerian care a încălcat dreptul umanitar internaţional, fără a provoca însă victime, a anunţat miercuri, la Paris, această organizaţie neguvernamentală, citată...
Explozie Valea Cascadelor/ Colintineanu: Celulă de criză la nivelul MS; un bărbat operat în regim de urgenţă la Floreasca Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, a anunţat că s-a format o celulă de criză la nivelul MS, în urma exploziei care a avut loc duminică într-un târg de vechituri din cartierul Militari.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent necesar pentru imunizarea bebeluşilor, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MS, Laurenţiu Colintineanu.