Cele mai citite
 


MAI: 45 de localităţi izolate, 117 drumuri naţionale şi judeţene blocate din cauza ninsorii şi viscolului
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Căderile masive de zăpadă şi viscol au determinat, de miercuri ora 05.00 până joi la aceeaşi oră, blocarea a 37 de drumuri naţionale şi 80 judeţene. 545 localităţi din 21 de judeţene au fost afectate, 45 de localităţi izolate şi alte 480 au deficienţe în alimentarea cu energie electrică, informează Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).
De asemenea, o cale ferată este blocată, iar patru porturi sunt blocate sau închise.
Forţele de intervenţie au salvat 1323 de persoane, 297 de persoane refuzând evacuarea şi s-a asigurat adăpost pentru 1335 persoane, din care 23 copii. Au fost asistaţi medical trei copii şi 29 adulţi, din care două gravide şi un pacient cu dializă. La două cazuri din localităţile Armăşeşti şi Bărcăneşti din judeţul Ialomiţa nu s-a putut interveni.
Pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice, au acţionat 529 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, alături de 752 poliţişti şi 184 jandarmi, cu 484 mijloace de intervenţie.
De asemenea, au intervenit 2471 persoane din cadrul autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, cu 1023 mijloace de intervenţie. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IGSU: Peste 300 de localităţi sunt afectate de viscol Peste 300 de localităţi sunt afectate de viscol, dintre acestea peste 150 sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, potrivit datelor de marţi, de la ora 5.00, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU),...
Tulcea: Persoanele care au nevoie de dializă, blocate în localităţi; urgenţele medicale, preluate cu elicopterul Autorităţile tulcene fac demersuri pentru deblocarea cât mai rapidă a unor drumuri judeţene şi naţionale pentru ca în cursul zilei de marţi cele aproape 35 de persoane care au nevoie de dializă să poată ajunge în municipiul reşedinţă de judeţ.
Comunicat de presă - ISU Teleorman Gestionarea situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului Teleorman
Ialomiţa: Aproape 900 de oameni sunt încă izolaţi în mai multe sate Patru localităţi, cu aproape 900 de oameni, sunt izolate, cinci localităţi sunt nealimentate total sau parţial cu energie electrică şi mai multe segmente de drumuri judeţene sunt blocate, sâmbătă, în judeţul Ialomiţa.
Localităţi izolate şi fără curent electric, şcoli închise din cauza ninsorilor (grupaj 3) Mai multe localităţi din diferite judeţe ale ţării sunt izolate şi au rămas fără curent electric, din cauza ninsorilor abundente căzute în ultima perioadă. De asemenea, multe şcoli din mediul rural sau chiar urban sunt închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...