Cele mai citite
 


MAI: Situaţia cea mai dificilă este în zona Afumaţi - Şindriliţa, din cauza zăpezii abundente
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Situaţia cea mai dificilă este în zona Afumaţi - Şindriliţa, unde stratul de zăpadă este impresionant, în unele zone ajungând la trei metri, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Mihai Capră.
El şi-a exprimat speranţa că în cursul nopţii se va reuşi deblocarea drumului în zona respectivă.
"MAI a avut în permanenţă în teren peste 2.000 de cadre. Evident, ele au fost rotite, pentru că activitatea este extenuantă. Informaţia de la Institutul de Meteorologie pe care o vom primi la ora 17,00 prevede o menţinere a codului portocaliu în mod sigur în judeţele Constanţa şi Tulcea şi probabil şi Galaţi, Brăila, Vrancea şi nu se ştie sigur Ialomiţa şi Buzău", a declarat Mihai Capră, precizând că în teleconferinţă le-a amintit prefecţilor de această situaţie.
La rândul său, subsecretarul de stat Raed Arafat a spus că din punctul de vedere al intervenţiilor asistenţei medicale de urgenţă lucrurile stau mai bine decât dimineaţa. El a menţionat că au fost cazuri la care accesul s-a făcut cu mare dificultate, printre care şi cel al tânărului aflat în zona kilometrului 98 pe autostrada Bucureşti - Constanţa şi al fetei gravide din localitatea Gălbinaşi, judeţul Călăraşi, care a născut cu ajutorul unei moaşe asistată telefonic de o asistentă.
"Dimineaţă erau în jur de 15 ambulanţe blocate. Ultima informaţie pe care o avem se referă doar la două ambulanţe blocate şi fără cazuri grave în ele. Din păcate, în judeţul Vâlcea a fost un accident cu o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă aflată în misiune, accident care s-a soldat cu rănirea chiar a unui membru al echipajului şi au fost preluaţi de la locul accidentului şi transportaţi la Spitalul din Vâlcea", a adăugat doctorul Raed Arafat. AGERPRES /(A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
USL solicită premierului Ungureanu să-i demită pe prefecţii din mai multe judeţe afectate de zăpadă Uniunea Social Liberală îi solicită primului-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu demiterea prefecţilor din judeţele Bacău, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Galaţi, Brăila şi Constanţa - judeţe afectate de căderile masive de zăpadă - pentru neîndeplinirea atribuţiilor sau împiedicarea îndeplinirii acestora de către...
Raed Arafat: 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge în jurul orei 12,00 Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a informat marţi, într-o conferinţă de presă, că în jurul orei 12,00 erau 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge sau unde se va sosi cu mare întârziere.
MAI: O situaţie foarte dificilă din cauza condiţiilor meteorologice se înregistrează în judeţul Vrancea O situaţie foarte dificilă din cauza condiţiilor meteorologice se înregistrează în judeţul Vrancea, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, Mihai Capră, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).
Guvern: Cinci judeţe ies de sub codul portocaliu Cinci judeţe ies de sub cod portocaliu, iar alte trei ies parţial de sub această avertizare, a informat Guvernul, marţi, după o întrevedere a premierului interimar Cătălin Predoiu cu responsabili din Administraţia Naţională de Meteorologie, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Sănătăţii...
MS a pus în dezbatere publică proiectul privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 22 septembrie, proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea serviciilor regionale de ambulanţă.
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...