Cele mai citite
 


Olt: CJ Olt se împrumută de 20 milioane lei pentru cofinanţarea unor proiecte derulate cu fonduri europene
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni au aprobat joi contractarea de către Consiliul Judeţean Olt a unui împrumut în valoare de 20 milioane lei în vederea cofinanţării a trei proiecte derulate cu fonduri europene.
Împrumutul va fi contractat anul acesta şi din bani vor fi asigurată cofinanţarea pentru proiectul de reabilitare şi modernizare a 26 de kilometri din drumul judeţean DJ 677 Piatra-Olt - limita judeţului Vâlcea, pentru proiectul transfrontalier Olt-Belene (Bulgaria) privind managementul situaţiilor de urgenţă provocate de evenimente hidro-meteo periculoase şi de calitate a mediului şi pentru un al treilea proiect care vizează îmbunătăţirea accesibilităţii în zona transfrontalieră Olt-Pleven (Bulgaria), mai precis pentru reabilitarea a 12 kilometri de drum judeţean în zona Corabia.
Toate cele trei proiecte, cu o valoare totală de circa 15 milioane de euro, care beneficiază de finanţare nerambursabilă în proporţie de peste 60%, se află în prezent în diferite faze de implemetare.
Consiliul Judeţean Olt va rambursa banii împrumutaţi pentru cofinanţarea investiţiilor menţionate într-o perioadă de 20 de ani. Instituţia a mai contractat în urmă cu doi ani un alt împrumut, în valoare de 10 milioane lei, tot pentru asigurarea cofinanţării unor proiecte derulate cu fonduri europene, investiţiile vizând modernizarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţe, reabilitarea unor drumuri judeţene şi modernizarea unor centre de asistenţă socială şi şcoli speciale. AGERPRES/(AS-Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Investiţii de peste 10 milioane de euro în infrastructura socială din judeţ, prin POR Consiliul Judeţean (CJ) Olt a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale din judeţ, majoritatea proiectelor implementate fiind deja finalizate, a anunţat, joi, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.
Vâlcea: Proiect de modernizare a Spitalului Judeţean, semnat în prezenţa ministrului Elena Udrea Proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cu fonduri europene de aproximativ 17 milioane de euro, a fost semnat vineri la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea.
Dolj: Modernizarea ambulatoriului Spitalului Judeţean, întârziată cu peste doi ani pentru nerespectarea normelor sanitare Proiectul de modernizare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost întârziat doi ani şi jumătate, pentru că firma care l-a realizat iniţial nu a respectat normele sanitare şi de securitate la incendiu, apoi şi-a încetat activitatea în România, motiv pentru care Consiliul Judeţean...
Olt: Consiliul Judeţean alocă fonduri pentru modernizarea UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii judeţeni au aprobat joi documentaţia pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
Arad: Au fost finalizate lucrările de modernizare ale Ambulatoriului şi UPU din cadrul SCJU Consiliul Judeţean Arad a anunţat, joi, finalizarea a două dintre cele mai mari şi mai importante proiecte din sectorul de sănătate al judeţului, din fonduri europene şi din fonduri proprii, fiind vorba despre Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi extinderea...
Olt: A fost finalizată modernizarea şi echiparea ambulatoriului SJU Slatina Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost complet modernizat şi echipat datorită implementării unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de 19,6 milioane lei, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu.