Cele mai citite
 


Peste 800 de persoane sunt în continuare înzăpezite pe drumurile din ţară
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 800 de persoane sunt în continuare înzăpezite pe drumurile din ţară, multe dintre acestea preferând să rămână în autoturisme, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Alin Maghiar.
"În continuare 862 de persoane sunt înzăpezite, o mare parte dintre acestea au refuzat să părăsească mijloacele de transport, spunând că preferă să rămână la autoturisme. O parte dintre ei sunt chiar şoferi de tir care refuză să părăsească încărcătura. Pe perioada nopţii aceste persoane au fost monitorizate, periodic au trecut pe la ei colegii de la jandarmi şi de la poliţie care erau în zona respectivă", a declarat Alin Maghiar.
Potrivit acestuia, 1.500 de persoane, care se aflau blocate, au fost salvate, evacuate şi au fost dirijate spre autorităţile locale care le-au asigurat condiţii minime de cazare, ceai cald, paturi şi hrană rece acolo unde au existat posibilităţi.
"În cursul zilei de ieri şi în cursul nopţii 1.475 de angajaţi ai MAI - pompieri, poliţişti şi jandarmi - au intervenit în vederea acordării de asistenţă persoanelor înzăpezite", a precizat Maghiar.
El a precizat că nu s-au înregistrat victime în cursul nopţii, iar în cazurile medicale de urgenţă s-a reuşit intervenţia la ele. Alin Maghiar a spus că este vorba de un copil de o lună la Islaz, unul de o săptămână la Afumaţi, altul de câteva luni la Tâncăbeşti, care au fost aduşi de ambulanţă către Bucureşti. De asemenea, o femeie gravidă care se afla înzăpezită pe autostrada A1 a fost transportată de ambulanţă la o unitate spitalicească.
"În cursul nopţii, colegii de la ISU Buzău împreună cu jandarmi, poliţia şi 30 de militari de la MApN au intervenit în zona Mihăileşti şi au evacuat mai multe persoane, între care şi un copil de trei luni", a adăugat Maghiar.
Potrivit Centrului Infotrafic al IGPR, din informaţiile primite de la dispeceratele de poliţie până la ora 08:45, circulaţia rutieră era întreruptă din cauza zăpezii şi a viscolului pe 37 de drumuri naţionale şi 80 de drumuri judeţene.
În judeţul Ilfov sunt probleme pe DN Centura Bucureşti, traficul fiind întrerupt în mai multe puncte. În judeţul Dâmboviţa s-au produs blocaje pe DN72 Târgovişte - Găeşti şi DN7 Costeştii din Deal - Mătăsaru. În judeţul Galaţi s-a întrerupt traficul pe DN24D Galaţi - Bârlad. În judeţul Tulcea un tir a blocat DN22A Ciucurova - Topolog.
Pe DN73 Câmpulung - Braşov a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Începând de miecuri, ora 22.45, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Giurgiu acţionează pe DN 5 Giurgiu - Bucureşti pentru ajutorarea persoanelor blocate în maşini pe ambele sensuri de mers.
Un număr de 36 de jandarmi au intervenit în zona localităţii Daia şi au reuşit să salveze 67 de persoane, care şi-au abandonat autoturismele şi au fost aduse în municipiul Giurgiu cu autospeciala de intervenţie a Jandarmeriei.
În această dimineaţă, începând cu ora 8.30 acţiunile de salvare au fost reluate, a anunţat Maghiar. AGERPRES (A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Dispecerat integrat al ISU şi Ambulanţă, inaugurat în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost inaugurat, joi, la Târgovişte, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
Peste 1.000 de autovehicule sunt blocate în trafic, multe drumuri naţionale şi judeţene închise în continuare Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore, autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES...
IGSU: Peste 400 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore Aproape 900 de persoane au fost salvate din diverse situaţii de urgenţă, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore.
Sponsorizări ISU în 2015 - Materiale IT, furtunuri, echipamente medicale, materiale de construcţii, televizoare, hârtie igienică Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a publicat marţi pe site sponsorizările primite de inspectoratele teritoriale în anul 2015, materiale de peste 100.000 de lei primind ISU Bucureşti Ilfov, ISU Buzău, ISU Timiş, ISU Suceava şi IGSU.
Galaţi: Femeie gravidă salvată cu elicopterul SMURD O femeie gravidă, de 29 ani, din comuna gălăţeană Schela, a fost transportată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu elicopterul SMURD, după ce tentativele de a o duce la o ambulanţă cu o şenilată ISU au eşuat, a anunţat coordonatorul UPU-SMURD Galaţi, Angel Trifan.
Tulcea: Ambulanţele, însoţite în misiuni de echipaje pregătite pentru situaţii de urgenţă Toate ambulanţele care pleacă în misiuni în judeţ sunt însoţite de echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, pentru ca intervenţiile medicilor să poată fi făcute în timp util.