Cele mai citite
 


Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor, la care a participat şi premierul Emil Boc.
"Nu am informaţii despre niciun deces înregistrat până la această oră", a spus Arafat.
De asemenea, premierul Emil Boc a arătat că sunt mai multe urgenţe majore în judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, unde jandarmii, Urgenţele, Armata intervin pentru salvarea şi evacuarea mai multor oameni blocaţi între zăpezi.
"Sperăm să nu avem nicio tragedie, sperăm să se intervină în timp util", a spus primul-ministru, adăugând că încă de miercuri seară a solicitat Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii să fie folosită şi tehnica şi infrastructura MApN pentru a se ajuta la deszăpezire şi intervenţia în cazurile de urgenţe majore.
El a subliniat că în judeţele din sud-estul ţării - Călăraşi, Brăila, Tulcea şi Galaţi se va menţine codul portocaliu în această seară şi după ora 18,00, deoarece se pare că viscolul nu se va opri.
"Vreau să ştie oamenii că după viscolul de azi urmează frig şi ger. Trebuie să fie pregătiţi, să nu iasă la drum lung, să nu facă programări de călătorie în zonele afectate", a mai menţionat premierul.
Potrivit colonelui Sorin Lucaciu, inspectorul general al IGSU, echipele de intervenţie se concentrează pe trei zone: pe drumul spre Giurgiu unde este blocat un autocar cu pasageri la care se va ajunge în maxim două ore cu hrană, alimente şi combustibili, apoi în zona Şindriliţa din judeţul Ilfov, spre Urziceni, unde sunt foarte multe maşini prinse pe carosabil, iar a treia zonă este pe Autostrada A1, unde sunt în jur de 200 de persoane surprinse pe o distanţă între kilometrii 18 şi 64.
Totodată, în cazul trenului intercity Bucureşti-Constanţa deraiat la Fundulea nu sunt probleme majore. "Am trimis unităţi ISU să ajungă acolo, să vedem câţi pasageri avem în tren şi ce putem face pentru ei", a spus colonelul Lucaciu.
Un alt caz de urgenţă este un tânăr cu hipotermie blocat pe A2. "Un echipaj SMURD se află la 3 km distanţă de el şi trebuie să ajungem, să îl preluăm să îl ducem la spital", a mai precizat şeful IGSU.
Potrivit unui comunicat MAI, căderile masive de zăpadă şi viscol au determinat, de miercuri ora 05.00 până joi la aceeaşi oră, blocarea a 37 de drumuri naţionale şi 80 judeţene. 545 localităţi din 21 de judeţene au fost afectate, 45 de localităţi izolate şi alte 480 au deficienţe în alimentarea cu energie electrică, informează Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).
De asemenea, o cale ferată este blocată, iar patru porturi sunt blocate sau închise.
Forţele de intervenţie au salvat 1323 de persoane, 297 de persoane refuzând evacuarea şi s-a asigurat adăpost pentru 1335 persoane, din care 23 copii. Au fost asistaţi medical trei copii şi 29 adulţi, din care două gravide şi un pacient cu dializă. La două cazuri din localităţile Armăşeşti şi Bărcăneşti din judeţul Ialomiţa nu s-a putut interveni.
Pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice, au acţionat 529 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, alături de 752 poliţişti şi 184 jandarmi, cu 484 mijloace de intervenţie.
De asemenea, au intervenit 2471 persoane din cadrul autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, cu 1023 mijloace de intervenţie AGERPRES / (A-Marius Frăţilă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 1.000 de autovehicule sunt blocate în trafic, multe drumuri naţionale şi judeţene închise în continuare Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore, autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES...
Drumuri naţionale blocate din cauza zăpezii; opt decese şi şcoli închise din cauza gerului Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) informează că mai sunt blocate din cauza zăpezii 13 drumuri naţionale în judeţele Buzău, Giurgiu, Tulcea şi Vrancea şi 43 de drumuri judeţene în Ialomiţa, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Tulcea şi Vrancea.
Raed Arafat: Peste 12.000 de misiuni de salvare în cei zece ani de activitate aero-medicală SMURD Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), secretarul de stat Raed Arafat, a afirmat că, în cei zece ani de operare aero-medicală SMURD, au fost efectuate peste 12.000 de misiuni de salvare, acesta adăugând că în 2014 urmează să fie operaţionalizat şi punctul...
Raed Arafat: 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge în jurul orei 12,00 Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a informat marţi, într-o conferinţă de presă, că în jurul orei 12,00 erau 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge sau unde se va sosi cu mare întârziere.
SMURD Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Galaţi va fi dotat cu un elicopter pentru urgenţe medicale, în urma finalizării unui proiect de achiziţie de către Ministerul Sănătăţii, a anunţat, marţi, preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, Aurel Nechita.
Raed Arafat: La două minute un echipaj SMURD este implicat într-o intervenţie Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat joi că la fiecare două minute un echipaj SMURD a fost implicat într-o intervenţie, în 2012.