Cele mai citite
 


Riscul de depresie este de două ori mai mare la cine munceşte prea mult
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

Funcţionarii care lucrează cel puţin 11 ore pe zi riscă de două ori mai mult să sufere de depresie gravă faţă de colegii lor care îşi rezolvă treburile de serviciu în şapte - opt ore, arată un studiu realizat în Marea Britanie şi publicat în Statele Unite.

Autorii comunicării, care a apărut în revista PLoS (Public Library of Science), versiunea online, au efectuat cercetarea pe circa 2.000 de funcţionari britanici, bărbaţi şi femei în vârstă de 35 - 55 de ani, într-o bună sănătate mentală la începutul studiului, perioada medie de observaţie fiind de 5,8 ani.

Cercetătorii au constatat că funcţionarii care lucrează cel puţin 11 ore pe zi riscă de 2,3 - 2,5 ori mai mult să sufere de depresie clinică faţă de cei care muncesc la serviciu şapte - opt ore, relatează agenţia Belga.

Această corelare nu este afectată de alţi factori, cum ar fi modul de viaţă - consum de alcool, fumat sau droguri - sau de tensiuni la locul de muncă, arată Marianna Virtanen de la Institutul finlandez de medicină şi University College din Londra, autorul principal al studiului. 'N-am observat o legătură puternică la funcţionarii depresivi între starea lor civilă, dacă erau fumători sau nu şi consumatori de alcool sau nu', scrie ea.

Totuşi, numărul total de cazuri de depresie gravă la funcţionarii care lucrează cel puţin 11 ore pe zi a fost doar de 66, adică 3,1%, mult sub coeficientul de 5% constatat la populaţie în general, încheie agenţia Belga.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ţigara electronică îi poate ajuta pe fumători să renunţe la acest viciu (studiu) Un studiu efectuat în Marea Britanie a descoperit că ţigările electronice au ajutat pe aproape 18.000 de persoane din această ţară să renunţe la fumat, în 2015, informează AFP.
SUA: Nu doar fără fumat, ci chiar şi fără fumători la locul de muncă... Mai multe persoane din SUA aflate în căutarea unui loc de muncă se confruntă cu o situaţie nouă: nu numai să nu fumeze la serviciu, ci chiar să se lase de fumat..., scrie în ediţia sa de vineri USA Today.
Activităţile fizice de trei ori pe săptămână reduc semnificativ riscul de depresie Activitatea fizică efectuată de trei ori pe săptămână reduce riscul de a dezvolta depresie, cu circa 16 la suta, susţin miercuri cercetătorii de la University College din Londra pe baza unui studiu din care reiese şi că fiecare săptămână în plus de activitate fizică reduce acest risc, notează Reuters...
Britanicii, printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi (studiu) Britanicii se numără printre occidentalii cei mai puţin sănătoşi, în pofida a şase decenii de asistenţă medicală gratuită şi a amplelor campanii de sănătate publică, potrivit unui nou studiu, comandat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi apărut marţi online în publicaţia Lancet, preluată de AP.
Companiile romanesti pot economisi bani adresand problema dependentei la serviciu Alcoolismul si dependenta de droguri sunt probleme globale. Organizatia Internationala a Muncii estimeaza ca, la nivel mondial, pana la 5% din forta medie de munca este dependenta de alcool si pana la 25% consuma alcool in exces, riscand sa devina dependenta.
Studiu: Consumul de droguri uşoare, ridicat printre tinerii bucureşteni Un studiu efectuat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAMB) pe un eşantion de 2.662 de tineri bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, relevă că aceştia au încercat cel puţin odată droguri uşoare - tutun, alcool sau canabis.