Cele mai citite
 


Sălaj: Fără plafon pentru medicamentele compensate
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Plafonul financiar impus până în prezent de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj în eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite acordate de farmaciile din judeţ va fi anulat începând cu luna februarie, potrivit unei decizii luate de reprezentanţii CAS, după o consultare cu farmaciştii.
"Am încercat să găsim o formulă de a nu mai restricţiona în fiecare lună eliberarea reţetelor gratuite şi compensate şi sper ca acest lucru să funcţioneze. Atrag însă atenţia că resursele bugetare sunt aceleaşi, adică inevitabil limitate, şi trebuie să ne conformăm lor", a declarat, joi, pentru AGERPRES, Claudiu Bîrsan, preşedintele CAS Sălaj.
Acesta a adăugat că, în paralel, vor fi intensificate acţiunile de control pentru verificarea respectării de către farmacii a normelor legale şi contractuale în ceea ce priveşte eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate.
Claudiu Bîrsan a atras atenţia asupra faptului că, în cazul în care farmaciştii nu vor respecta înţelegerea, în condiţiile unui buget limitat, există posibilitatea ca banii pentru medicamente gratuite şi compensate să se epuizeze încă din luna martie, dar el speră că vor fi suficienţi cel puţin până în luna iunie, după care se aşteaptă o rectificare bugetară.
Conducerea CAS Sălaj a luat această decizie ca urmare a epuizării fondurilor alocate lunar farmaciilor pentru medicamente gratuite şi compensare încă din primele zile ale fiecărei luni.
În cursul anului 2011, media lunară a sumelor decontate de CAS Sălaj farmaciilor din judeţ a fost de 3,8 milioane de lei, iar bugetul total alocat în acest an pentru medicamente compensate şi gratuite este de circa 27 milioane de lei. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj:Casa de Sănătate continuă eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate, deşi plafonul pentru acestea este depăşit Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu a cerut încă farmaciilor din judeţ sistarea eliberării de medicamente gratuite şi compensate, în aşteptarea unei rectificări bugetare, deşi fondurile anuale alocate judeţului Sălaj pentru decontarea reţetelor a fost epuizat.
Sălaj: Casa de Sănătate nu mai are fonduri pentru tratamente stomatologice gratuite sau compensate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu mai decontează, începând cu luna aprilie, tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale pe care le avea cu 30 de medici stomatologi din judeţ datorită lipsei fondurilor pentru această activitate, potrivit anunţului făcut...
Sălaj: S-au epuizat fondurile pentru medicamente compensate Fondurile pentru medicamente compensate şi gratuite s-au epuizat pentru judeţul Sălaj, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj notificând în acest sens toate cele 54 de farmacii din judeţ ce au contract cu instituţia amintită.
Sălaj: Servicii medicale şi medicamente de 157 de milioane de lei în 2011 Peste 157 de milioane de lei a decontat Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru servicii medicale şi medicamente în 2011, potrivit precizărilor făcut joi, într-o conferinţă de presă, de preşedintele instituţiei, Claudiu Bârsan.
Teleorman: Farmaciile primesc bani pentru medicamente Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a primit peste zece milioane de lei pentru farmaciile din judeţ cu care are contracte pentru furnizarea de servicii medicale.
Sălaj: Director interimar la Casa de Asigurări de Sănătate Directorul de Relaţii Contractuale al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Marius Tăutu, a fost numit joi pe postul de director general interimar al instituţiei menţionate, după ce cu o zi înainte fostul director Cladiu Bârsan primise un ordin de revocare din funcţie.