Cele mai citite
 


SMURD, operaţional şi la Tulcea
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit operaţional, începând de joi, la Tulcea, potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Florin Başcău.
Ceremonialul de inaugurare, care a constat într-o slujbă religioasă de sfinţire a celor trei ambulanţe şi a unui autovehicul de descarcerare, a avut loc în Piaţa Tricolorului.
''Începând din acest moment, SMURD este operaţional şi la Tulcea. Avem angajaţi pregătiţi pentru cele trei ambulanţe primite din partea ministerului de resort, cu menţiunea că acestea vor ajunge la Tulcea, Măcin şi Babadag. La Babadag însă va ajunge ambulanţa mai târziu, pentru că mai avem câteva lucruri de pregătit acolo'', a declarat pentru AGERPRES Florin Başcău.
Acesta nu a putut preciza valoarea totală a noilor dotări primite din partea ministerului de resort.
Potrivit ISU, în ultimii şase ani, s-a constatat o creştere anuală cu circa 40% a numărului intervenţiilor, numai anul trecut lucrătorii ISU acţionând în 992 de evenimente, în condiţiile în care numărul angajaţilor acestei instituţii a scăzut. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: ISU inaugurează Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Făurei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va inaugura vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat joi, pentru AGERPRES, ofiţerul de relaţii publice al ISU Brăila...
Tulcea: Sistemul SMURD din România ar putea fi introdus în Ismail, Ucraina Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România s-ar putea extinde în regiunea Odessa, Ucraina, printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi susţinut prin Euroregiunea Dunărea de Jos, Prefectura judeţului Tulcea găzduind vineri o întâlnire a autorităţilor ucrainene cu...
Covasna: ISU a primit trei ambulanţe SMURD; serviciul va deveni operational anul viitor Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a preluat luni trei ambulanţe care vor intra în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ce va deveni operaţional la nivel de judeţ începând de anul viitor.
Teleorman: Ambulanţele SMURD au intervenit anul trecut la 4.560 situaţii de urgenţă Ambulanţele de la Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Teleorman au intervenit în perioada cuprinsă între luna aprilie 2012, când a fost înfiinţat, şi sfârşitul lui decembrie la peste 4.560 de situaţii de acest fel.
Teleorman: Într-o lună de la înfiinţarea sa, SMURD a avut 550 de intervenţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman a intervenit pe parcursul lunii de când a fost înfiinţat la 550 de cazuri, în urma apelurilor făcute prin 112.
Alba: SMURD Alba dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba dispune de sâmbătă şi de un echipaj de terapie intensivă mobilă, unitatea de intervenţie cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul de urgenţă prespitalicesc.