Cele mai citite
 


Sorin Oprescu solicită intensificarea activităţii de deszăpezire pe străzile Capitalei
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut miercuri seara operatorilor de curăţenie să intre cu utilajele de deszăpezire pe arterele principale ale oraşului, în special pe cele destinate transportului în comun, pentru ca joi dimineaţă să se circule în "cât mai aproape de normal, dar în niciun caz pe zăpadă sau pe gheaţă".
Edilul şef le-a dat dispoziţie inspectorilor din cadrul Corpului de control să le ceară cetăţenilor Capitalei să-şi cureţe zăpada din faţa imobilelor. "Am rugat să se treacă pe partea de avertisment, iar dacă ei nu-şi văd de obligaţiile civice pe care le au, vor primi amendă", a spus Oprescu.
Primarul general a făcut un apel la bucureşteni să renunţe pe cât posibil la deplasarea cu autoturismele personale şi să recurgă la mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la locurile de muncă.
El a dat şi o dispoziţie specială, aceea de a se împrăştia sare pe poduri. "Acolo unde s-au format poduri de gheaţă, le-am spus foarte clar că au de împrăştiat sare", a menţionat primarul general.
Primarul general a solicitat operatorilor să aibă în vedere şi străzile mici, unde să se împrăştie material antiderapant. "În aşa fel încât mâine dimineaţă să nu ne rămână decât bateriile pe care nu le putem forma decât cu poliţia rutieră în faţă, iar părinţii să-şi poată duce copiii la şcoală", a mai precizat Oprescu.
Edilul şef a cerut Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi Poliţiei Locale să fie pregătite pentru a li se acorda oamenilor străzii adăpost şi îngrijire.
Potrivit raportului prezentat de edilului şef, până miercuri seara au fost verificate 75 de artere principale, constatându-se poduri de gheaţă, artere nedeszăpezite, inclusiv unele treceri de pietoni, pe mai multe străzi şi bulevarde din cele şase sectoare ale Capitalei.
De asemenea s-a constatat lipsa de intervenţie în mai multe staţii de tramvai, de autobuz şi troleibuz, precum şi lipsa de evacuare a zăpezii strânse la intrările unor spitale şi instituţii.
Un număr de 158 de persoane fizice şi juridice au fost somate pentru nedegajarea zăpezii şi a gheţii de pe trotuare. Circulaţia pe mai multe străzi a fost blocată din cauza copacilor căzuţi. Numărul copacilor căzuţi este de 126, în pericol de cădere sunt 15 copaci, sunt 18 semafoare defecte, 21 de maşini au fost avariate de copaci, cinci străzi sunt înzăpezite, doi stâlpi de electricitate sunt în pericol de cădere, 10 cabluri au căzut, pe 10 străzi traficul este îngreunat. În total miercuri au fost primite 124 de sesizări. AGERPRES/(A-AS-Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul general le-a cerut operatorilor să intensifice tratamentele cu antiderapant pentru combaterea poleiului Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire la comandamentul de iarnă convocat vineri seară ca, începând cu ora 4,00, să fie intensificate tratamentele cu antiderapant, având în vedere că meteorologii au avertizat că spre dimineaţă există posibilitatea ca în Bucureşti...
Oprescu le-a solicitat operatorilor de deszăpezire să intervină pe străzile secundare, trotuare şi în staţiile RATB Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat în comandamentul de iarnă de miercuri dimineaţă să se continue tratamentele cu material antiderapant, să se intervină pe toate străzile secundare şi arterele de legătură din Capitală şi să se acţioneze cu material antiderapant pe trotuare şi în...
Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor să intensifice acţiunile de deszăpezire în Capitală Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire, în cadrul comandamentului convocat marţi dimineaţă, să intensifice acţiunile pe toate străzile principale, precum şi pe cele secundare şi să se organizeze în baterii, astfel încât să se intervină mai eficient la degajarea...
Primarul Sorin Oprescu a cerut deszăpezirea străzilor din zona şcolilor, spitalelor şi instituţiilor publice Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat operatorilor de deszăpezire să acţioneze în noaptea de luni spre marţi cu material antiderapant în zona pantelor, rampelor şi a podurilor, dar şi pe arterele principale şi cele laterale, în special la intrările în şcoli, spitale şi instituţii...
Primarul Capitalei le solicită operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde, având în vedere cantităţile mari de zăpadă căzute peste noapte, dar şi faptul că prognoza meteo anunţă ninsori în continuare.
Primarul general le-a cerut operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut luni, la comandamentul de iarnă, operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I, în baterii, utilajele urmând să fie însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere, astfel încât intervenţia acestora să fie eficientizată...