Cele mai citite
 


Un nou virus care afectează oile, caprele şi bovinele descoperit în Europa
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou virus ce afectează oile, caprele şi bovinele, cărora le provoacă malformaţii la naştere, a fost descoperit recent în Olanda şi Germania în special, relatează AFP joi, citând Ministerul olandez al Agriculturii.
Virusul 'a fost detectat la 76 de ferme din Olanda, în principal crescătorii de oi, dar şi la capre şi bovine', a declarat pentru agenţia franceză de presă Coen Gelinck, un purtător de cuvânt al ministerului, potrivit căruia virusului a fost detectat de asemenea în Germania, Belgia şi Marea Britanie.

Virusul Schmallenberg, denumit astfel după numele oraşului german în care a fost detectat pentru prima dată în noiembrie 2011, afectează 51 de ferme din Germania, în principal în landul Renania de Nord-Westphalia, potrivit Institului Friedrich-Loeffler.

Vectorul acestui virus pare a fi un ţânţar de apă, potrivit lui Gelinck, care asigură că virusul, care provoacă febră şi diaree la animalele adulte, nu poate fi transmis direct de la un animal la altul. Niciun vaccin împotriva acestei maladii nu există la ora actuală. Oile, caprele şi vacile gestante pot transmite însă virusul prin intermediul placentei, rezultând 'animale născute moarte sau prezentând malformaţii şi care mor rapid', a explicat purtătorul de cuvânt.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia restricţionează importurile de animale vii din unele ţări europene Serviciul Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse (Rosselhoznadzor) a instituit începând de miercuri restricţii provizorii la importul de animale vii şi de material reproductiv din Germania, Belgia, Franţa şi Olanda, în contextul apariţiei în UE a unei noi epizootii, relatează...
VIRUSUL ZIKA Malformaţii severe la copii şi alte probleme implicate de infecţie Oamenii de ştiinţă apreciază că există o legătură "extrem de probabilă" între virusul Zika şi microcefaliile înregistrate în America Latină şi Caraibe, însă rămân destule necunoscute în legătură cu felul în care fetusul este afectat de virus. AFP a solicitat opinia profesorilor Jean-Francois Delfraissy...
VIRUSUL ZIKA "Zeci de mii" de bebeluşi s-ar putea naşte cu malformaţii sau cu alte afecţiuni "Zeci de mii" de copii riscă să se nască cu malformaţii ale craniului şi creierului sau cu alte afecţiuni cauzate de epidemia de Zika în America Latină şi Caraibe, potrivit unui studiu publicat luni şi citat de France Presse.
Franţa: Un antiepileptic, la originea a cel puţin 450 de malformaţii la naştere Un medicament considerat esenţial în tratarea epilepsiei, Valproat, a provocat cel puţin 450 de malformaţii congenitale în Franţa la copiii expuşi în perioada uterină, arată o estimare prezentată marţi de autorităţile medicale şi citată de AFP.
Virusul Schmallenberg: nu există încă o urgenţă sanitară în Europa /Comisia Europeană/ Comisia Europeană a declarat marţi că nu există o urgenţă sanitară în Europa din cauza virusului Schmallenberg şi a deplâns măsurile luate de Rusia după detecţia acestei noi epizootii care afectează oile, caprele şi bovinele din cinci ţări europene, relatează AFP.
Germania: 820 de ferme afectate de virusul Schmallenberg Aproximativ 820 de ferme de bovine, ovine şi caprine au fost afectate de virusul Schmallenberg, care cauzează malformaţii congenitale la animale, au anunţat vineri autorităţile sanitare, citate de AFP.