Cele mai citite
 


UPDATE Actorul Emil Hossu a murit
vineri, 27 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Actorul Emil Hossu a suferit, miercuri seară, un stop cardiac, echipajul SMURD care sosit la faţa locului nu a mai putut să îl resusciteze, eforturile fiind fără succes, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Bogdan Opriţa, medic şef al SMURD Bucureşti - Ilfov.
***
Actorul Emil Hossu s-a născut la 24 noiembrie 1941, la Ocna Sibiului (judeţul Sibiu), mutându-se împreună cu familia la Cluj-Napoca, când Transilvania de Nord a fost cedată Ungariei.
Copilăria i-a fost marcată de frământările politice din acea perioadă. La 23 august 1945, deoarece tatăl său era diplomat, toată familia a fost deportată într-un lagăr din Germania, unde au rămas un an şi trei luni. După ce au scăpat din lagăr, s-au întors în România.
Este membru în Asociaţia foştilor deţinuţi politici.
A absolvit al IATC în 1965, la clasa profesorilor George Dem Loghin, Dem Rădulescu şi Adriana Piteşteanu. Din 1992 este profesor la Facultatea de Arte a Universităţii 'Hyperion', unde predă actorie alături de soţia sa, actriţa Catrinel Dumitrescu.
A debutat pe scenă în 1965 la Teatrul de Stat din Galaţi, cu rolul lui Romeo din 'Romeo şi Julieta' de William Shakespeare. Din 1966 joacă pe scena Teatrului 'C.I. Nottara', unde a interpretat numeroase roluri: 'Aceşti nebuni făţarnici', 'Barbarii', 'Scenariul', 'Opt femei', 'De trei oro dragoste' (2005), 'Operele complete ale lui WLM ŞXPR' (2007), 'Bătrânul' (2007, în regia lui Catrinel Dumitrescu, 'Special, sânge', (2007), 'Doi pe o bancă' (2008), 'În Piaţa Vladimir' (2009), 'Aniversarea' (2009), 'Clipe de viaţă' (2010).
A jucat şi în filme: 'Cerul începe la etajul III' (1967), 'Simpaticul domn R' (1969), 'Decolarea' (1971), 'Aventurile lui Babuşcă' (1973), 'Toamna bobocilor' (1975), 'Pentru patrie', 'Regăsire' (1977), 'Bună seara, Irina' (1980), 'Secretul lui Bachus' (1984), 'Noi cei din linia întâi' (1985), 'Harababura' (1990), 'Punctul zero' (1996), 'Triunghiul morţii' (1999).
În 1991, a jucat alături de Maia Morgenstern şi Răzvan Vasilescu în filmul 'Balanţa', în regia lui Lucian Pintilie, iar în 1992 în adaptarea romanului 'Cel mai iubit dintre pământeni', al lui Marin Preda, alături de Gheorghe Dinică şi de Victor Rebengiuc. Un rol deosebit l-a avut şi în producţia France 2, 'Une mere comme on n'en fait plus' (1997), în care rolurile principale au fost jucate de Medeea Marinescu şi Mihai Bisericanu.
Actorul a recunoscut într-un interviu că printre rolurile preferate se numără: Octav din spectacolul de televiziune 'Ciuta' (r. Geo Saizescu), ziaristul Mirea din 'Secretul lui Bachus' şi 'Secretul lui Nemesis' (r. Geo Saizescu), dar şi Paul Bentu din 'Decolarea' în regia lui Timi Ursu. Emil Hossu a putut fi văzut în producţia 'Chiquititas', difuzată pe postul de televiziune Kanal D şi într-un rol episodic (Juan) în telenovela 'Fetele marinarului' (2009). AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Actorul Emil Hossu a murit Actorul Emil Hossu a suferit, miercuri seară, un stop cardiac, echipajul SMURD care sosit la faţa locului nu a mai putut să îl resusciteze, eforturile fiind fără succes, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Bogdan Opriţa, medic şef al SMURD Bucureşti - Ilfov.
Dr. Bogdan Opriţa: Johnny Răducanu a suferit un stop cardiac iresuscitabil Binecunoscutul jazzman şi compozitor Johnny Răducanu a murit, luni dimineaţă, la domiciliul său, în urma unui stop cardiac iresuscitabil.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Baza aeriană SMURD Galaţi, un an de la inaugurare Galaţi, 22 iun /Agerpres/- Punctul de Operare Aeromedicală Galaţi, a 7-a bază de salvare aeriană din România, a luat fiinţă în urmă cu un an, pe 20 iunie 2014, în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat. Pe 21 iunie 2014, la ora 16.00, suna alarma pentru prima misiune şi, de atunci, elicopterul aflat...
Galaţi: Conferinţa naţională a asistentelor medicale, o premieră pentru România Peste 200 de asistenţi medicali din ţară au participat, vineri, la Galaţi, la Conferinţa naţională 'Calitatea vieţii profesionale a asistentelor medicale; probleme şi soluţii. O strategie pentru apărarea intereselor asistentelor medicale', eveniment organizat în premieră în România, de Federaţia 'So...
Cluj: Dr. Julien Henri (SFMC) - SMURD are o particularitate rară în Europa Vicepreşedintele Societăţii Franceze de Medicină de Catastrofă (SFMC), dr. Julien Henri, a declarat sâmbătă că Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România are "o particularitate excepţională", care nu se găseşte în multe ţări din Europa, iar în Franţa numai în anumite regiuni...