Cele mai citite
 


A murit artista japoneză Eiko Ishioka, creatoarea costumelor din filmul 'Dracula' de Coppola
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Artista japoneză Eiko Ishioka, cunoscută îndeosebi pentru costumele din filmul 'Dracula' al lui Francis Ford Coppola, a murit la 73 de ani de cancer la pancreas, a anunţat vineri presa japoneză, citată de AFP.
Eiko Ishioka, care locuia la New York de multă vreme, a revenit anul trecut la Tokyo ca să se trateze şi a murit pe 21 ianuarie, a informat televiziunea publică NHK.

Artistă eclectică, ea a obţinut premii în diferite domenii ale artei, printre care premiul pentru contribuţie artistică la Festivalul de la Cannes 1985 pentru creaţiile din filmul 'Mishima' de Paul Schrader şi un Grammy Award 1987 pentru coperta la albumul 'Tutu' al muzicianului de jazz Miles Davis. În 1993, a câştigat Oscarul pentru Cele mai bune costume în 'Dracula' lui Coppola.

Regizorul filmului 'Apocalypse Now' a spus despre ea: 'Ca toţi marii artişti ai lumii, Eiko este interesată şi de alte culturi decât a ei şi, pătrunzând în aceste culturi, reuşeşte să creeze opere care sunt amestecuri unice.' 'Creaţia ei depăşeşte graniţele în multe privinţe pentru că refuză să se limiteze la un mod de exprimare sau la anumite convenţii', a adăugat regizorul, potrivit declaraţiilor companiei Cirque du Soleil, pentru care Eiko Ishioka a conceput costume.

Ea a mai contribuit, printre altele, la decorurile piesei de teatru 'M.Butterfly' de pe Broadway, a realizat clipul 'Cocoon' pentru cântăreaţa Bjork şi a lucrat la costumele de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2008 de la Beijing.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incidenţa cazurilor de cancer pancreatic este în creştere, dar gradul de conştientizare rămâne scăzut, avertizează experţii Pe fondul creşterii incidenţei cancerului pancreatic în cadrul populaţiei, gradul de conştientizare în ceea ce priveşte această boală rămâne relativ scăzut, au avertizat specialiştii într-o conferinţă pe tema gastroenterologiei, care a avut loc marţi în Viena.
Japonia: 13 tipuri de cancer ar putea fi depistate timpuriu datorită unui simplu test sanguin Centrul naţional al cancerului din Japonia intenţionează să dezvolte în cinci ani o metodă cu ajutorul căreia să se depisteze în stadiu timpuriu 13 tipuri de cancer printr-un simplu test sanguin, a anunţat instituţia, preluată marţi de AFP.
Premii OMS pentru Coaliţia România Respiră şi deputatul Aurelia Cristea Coaliţia România Respiră şi deputatul Aurelia Cristea au primit luni, la sediul Ministerului Sănătăţii, premii din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru eforturile susţinute şi rezultatele în adoptarea legislaţiei de interzicere a fumatului în spaţiile publice închise.
Steve Jobs a întârziat să se opereze de cancer (biografie) Patronul şi cofondatorul Apple, Steve Jobs, care a murit la începutul acestei luni, a întârziat intervenţia chirurgicală de cancer la pancreas care i-ar fi putut ameliora speranţa de viaţă, afirmă biograful său, Walter Isaacson, citat de AFP.
Mubarak este tratat de cancer în Arabia Saudită (presă) Cairo, 2 mar /Agerpres/ - Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak este supus unui tratament medical împotriva cancerului în Arabia Saudită, scrie cotidianul egiptean Al-Akhbar în ediţia de miercuri, contrazicând astfel informaţiile oficiale cu privire la situaţia lui Mubarak.
Un tratament anti-leucemie ar putea da rezultate şi împotriva cancerului de pancreas Un tratament folosit pentru a trata leucemiile şi limfoamele ar putea eficientiza, de asemenea, chimioterapiile menite să combată cancerul de pancreas, unul dintre cele mai letale forme de cancer, potrivit unui studiu ale cărui concluzii au fost prezentate miercuri la Barcelona, relatează AFP.