Cele mai citite
 


Autorităţile din sectorul 1 asigură, pe perioada gerului, asistenţă vârstnicilor şi găzduire celor fără adăpost
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Administraţia sectorului 1 recomandă persoanelor vârstnice şi nedeplasabile să evite ieşirea din casă până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo şi anunţă că acelor pensionari care vor solicita Ambulanţa Socială şi Poliţia Locală le va răspunde apelurilor, făcându-le cumpărăturile şi asigurându-le asistenţa medicală de bază.
Vârstnicii se pot adresa, între orele 7,00-19,00, la 021/9644 (Ambulanţa Socială) sau la 021/9540 (Poliţia Locală Sector 1), se arată într-un comunicat remis AGERPRES de PS1.
"Câteva zeci de persoane vârstnice şi nedeplasabile din cartierele Pajura, Băneasa, Griviţei,1 Mai, Aviaţiei au beneficiat, în cursul zilei de vineri, 27 ianuarie, de serviciile puse la dispoziţia acestora de administraţia locală. Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 1 şi echipaje ale Poliţiei Locale s-au deplasat la domiciliului acestora şi le-au asigurat un pachet de servicii socio-medicale de bază", se mai arată în comunicat.
Autorităţile PS1 au subliniat că personalul medical a monitorizat starea de sănătate a solicitanţilor, măsurându-le glicemia şi tensiunea arterială, precum şi pulsul şi nivelul de oxigen din sânge, iar agenţii locali le-au efectuat cumpărăturile necesare traiului zilnic - alimente, medicamente, apă etc.
Pentru a veni în sprijinul persoanelor fără adăpost, PS1 a amenajat la Complexul Social Odăi un spaţiu cu o capacitate de 100 de locuri unde persoanele pot fi cazate în perioada în care vremea va fi geroasă, iar agenţii comunitari vor patrula în permanenţă pe străzile sectorului pentru a-i identifica.
"Persoanele adulte vor fi transportate la Complexul de Servicii Sociale Odăi (Şos. Odăi nr. 3-5), copiii vor fi duşi la Centrul de Plasament Pinocchio (Bd. Luptătorilor nr. 40), iar mamele cu copii vor fi găzduite în centrele maternale ale DGAS şi Protecţia Copilului Sector 1", se precizează în comunicat.
Nu în ultimul rând, autorităţile PS1 îi roagă pe bucureştenii care identifică pe străzile sectorului persoane care au nevoie de adăpost să sune 24 de ore din 24 la numărul de telefon 021/9540 sau de luni până vineri între orele 08:00-16:00 la numărul 021/222.98.44. AGERPRES/(AS - Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Prima clinică mobilă a Armatei Salvării, inaugurată la Bucureşti; Coordonator proiect: E o ambulanţă socială Prima Clinică medicală mobilă a Armatei Salvării, finanţată prin granturi norvegiene, a fost inaugurată joi, în Bucureşti, în prezenţa ambasadorului Regatului Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg.
Alimente, haine şi asistenţă medicală pentru persoanele fără adăpost din zona Gării de Nord Peste 200 de persoane fără adăpost din zona Gării de Nord vor primi joi alimente, haine şi asistenţă medicală în cadrul proiectului "O şansă caldă", organizat de Asociaţia Şansa Ta, în parteneriat cu "La Cantine de Nicolai", Asociaţia Studenţească Amicus şi Şcoala "Mihai Ionescu" din Bucureşti.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Sectorul 1: Peste 4.000 de apeluri la ambulanţa socială anul trecut Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 1 a primit peste 4.000 de solicitări în cursul anului 2012 pentru a acorda asistenţă medicală gratuită la domiciliu pentru aproximativ 1.000 de pacienţi cu venituri reduse din această zonă administrativă, informează un comunicat de presă al autorităţii locale...
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti asigură asistenţa medicală sâmbătă cu 90 de echipaje, plus patru din privat Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, a declarat, pentru AGERPRES, că în cursul zilei de sâmbătă asistenţa medicală va fi asigurată cu 90 de echipaje, dintre acestea 57 fiind pentru urgenţe, iar restul pentru consult şi transport pacienţi, patru fiind echipaje...