Cele mai citite
 


Autorităţile irlandeze promit să-i aducă în faţa justiţiei pe cei vinovaţi de uciderea unei adolescente românce
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Poliţia irlandeză s-a angajat sa lucreze neobosit pentru a aduce în fata justiţiei pe cei care se fac vinovaţi de moartea "atroce" şi ''consternantă'' a adolescentei românce Mărioara Rostas, răpită şi ucisă la doar trei săptămâni de la sosirea ei în Irlanda, informează The Irish Times în ediţia de vineri.
"Mărioara a fost o tânără inofensivă, fără apărare, în vârstă de 18 ani, dar arăta mai tânără decât vârsta ei", a declarat comisarul şef Michael O'Sullivan de la Divizia Centrală din Sudul Dublinului. "Ea a fost răpită în centrul Dublinului, brutalizată şi ucisă fără motiv aparent. Pot spune că a suferit o moarte îngrozitoare şi că acest lucru este de neînţeles într-o societate civilizată'', a precizat el, adăugând: ''Vom lucra neobosit şi asiduu pentru a-i aduce pe cei care se fac vinovaţi în faţa justiţiei pentru această crimă dintre cele mai atroce, care a şocat toţi poliţiştii implicaţi".

Corpul tinerei a fost descoperit înfăşurat într-o folie de plastic într-o groapă de mică adâncime în zona muntoasă Kippure din apropiere de Manor Kilbride, Comitatul Wicklow /nordul Irlandei/, luni, după o operaţiune de căutare de 13 zile a unei echipe a poliţiei irlandeze, Garda.

Expertiza medicală a confirmat că Rostas - ultima data văzută în viaţă la 6 ianuarie 2008 de fratele ei - a murit ca urmare a unei răni provocate de gloanţe. Acest lucru s-a întâmplat după ce a fost acostată în timp ce cerşea pe Lombard Street East din Dublin şi forţată să urce într-o maşină Ford Mondeo argintie, confiscată ulterior. A rezultat că a fost dusă la o proprietate din Brabazon Street din Dublin - descrisă ca o locaţie-cheie în contextul anchetei - unde a fost ţinută împotriva voinţei sale un număr de zile şi agresată sexual înainte de a fi împuşcată şi îngropată.

Un criminal dintr-o bandă interlopă din centrul Dublinului este suspectat de implicare în asasinat, dar poliţia nu a exclus teoria ca ea să fi fost împuşcată de o altă persoană, posibil o femeie.

Comisarul John Gilligan de la biroul de presă al poliţiei a declarat că descoperirea corpului lui Rostas a făcut să progreseze semnificativ cazul, fiind investigate mai multe motive şi direcţii de cercetare.

Şapte persoane - cinci bărbaţi şi două femei - au fost arestate de la demararea anchetei în ianuarie 2008, arestările fiind operate în noiembrie 2008 şi octombrie 2009.

Comisarul Gilligan a declarat că doreşte să-l interogheze pe bărbatul din comitatul Wexford care a contactat secţia de poliţie din Pearse Street, fără a-şi da numele, în iunie 2008, şi o femeie care nu şi-a dat numele şi care a furnizat informaţii în timpul unui apel 999 în luna septembrie a aceluiaşi an.

Autorităţile au luat legătura cu familia Rostas din România pentru repatrierea corpului neînsufleţit.AGERPRES/ (Adriana Doicaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Poliţia Reghin a deschis un dosar de cercetare penală după ce un poliţist a murit internat în spital Poliţia din Reghin a deschis un dosar de cercetare penală pentru moarte subită, după ce un poliţist în vârstă de 42 de ani a decedat în timp ce era internat în Spitalul 'Eugen Nicoară', a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Mureş, Andreea Pop.
Garda Naţională Aeriană a SUA a renovat un pavilion al Spitalului din Mangalia Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA în România, Dean Thompson, a participat miercuri la festivitatea de finalizare a lucrărilor de renovare efectuate de rezervişti ai Gărzii Naţionale Aeriene a SUA la un pavilion al Spitalului Municipal Mangalia.
Crimă misterioasă, elucidată de Scotland Yard după 132 de ani Un mister - vechi de 132 de ani în analele britanice - a fost rezolvat marţi de poliţie, care a identificat formal un craniu, descoperit recent în apropiere de Londra, ca fiind cel al unei femei asasinate în urmă cu peste un secol de servitoarea ei.
Elveţia: Asasinul româncei ucise la Payerne şi-a recunoscut crima Unul din cei doi bărbaţi arestaţi miercuri după asasinarea unei prostituate originare din România, împuşcată mortal marţi seară în oraşul elveţian Payerne, în plină stradă, a mărturisit că este autorul crimei, informează portalul Radio Télévision Suisse (RTS).
Raed Arafat: Un vot al deputaţilor pentru modificarea Legii antifumat - o crimă împotriva populaţiei şi sănătăţii noastre Secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a scris vineri pe Facebook că un eventual vot al deputaţilor pentru a se permite fumatul în spaţii închise reprezintă "o crimă împotriva populaţiei şi sănătăţii noastre".
Ioan Băla (ANP): CEDO obligă statul român să plătească peste 570.000 euro deţinuţilor (interviu) Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care spune că peste 50 de hotărâri ale CEDO privind nerespectarea condiţiilor de detenţie, care obligă statul român la plata totală a 578.995 de euro şi 10.000 de...