Cele mai citite
 


Bagdad: 28 persoane ucise într-un atentat vizând o ceremonie funebră
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel puţin 28 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 50 au fost rănite într-un atentat cu un autovehicul capcană, comis cu ocazia unei ceremonii funebre, vineri, în cartierul Zaafaraniya din Bagdad, au anunţat surse ale poliţiei şi medicale locale, citate de agenţiile de presă internaţionale.
Explozia a avut loc în apropierea unui spital, unde 150 de persoane participau la înmormântarea a trei persoane, care fuseseră asasinate joi seara la Bagdad.

Cel puţin 200 de persoane au fost ucise în operaţiuni similare produse de la începutul anului, în Irak. Autorităţile irakiene, dominate de şiiţi, atribuie asemenea acţiuni teroriste comunităţii sunite /minoritară, în Irak/.

Irakul se confruntă cu o serie de atentate sângeroase vizând comunitatea şiită /majoritară/, în contextul unei crize politice majore care riscă să dezmembreze fragila coaliţie de guvernământ de la Bagdad şi să declanşeze un nou conflict interconfesional, după retragerea în decembrie anul trecut a ultimilor militari din contingentul american staţionat de peste şapte ani în regiune.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Atentat cu maşină capcană la Kabul: cel puţin 6 afgani ucişi şi 37 răniţi Cel puţin şase civili afgani au fost ucişi şi 37 răniţi în atentatul sinucigaş cu maşină capcană care a vizat, joi, un convoi al forţei internaţionale a NATO din Kabul, a declarat pentru AFP un responsabil al Ministerului Sănătăţii din Afganistan.
Atentat sinucigaş la Bagdad soldat cu cel puţin 12 morţi Cel puţin 12 persoane au murit duminică într-un atentat sinucigaş comis într-un cartier şiit din Bagdad, au anunţat serviciile de securitate şi cele medicale, relateazî AFP.
Atentat cu maşină-capcană la Bagdad, cel puţin 13 morţi Un atentat cu maşină-capcană a făcut cel puţin 13 morţi şi 39 de răniţi sâmbătă la Bagdad, a anunţat poliţia irakiană.
Atentat sinucigaş în "Zona verde" de la Bagdad Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis luni în aşa-numita "Zonă verde" din Bagdad, un perimetru extrem de securizat unde se află principalele clădiri guvernamentale şi ambasade occidentale, au anunţat surse oficiale locale, citate de agenţiile de...
UPDATE Atentat sinucigaş la Bagdad soldat cu cel puţin 12 morţi Cel puţin 12 persoane au murit duminică într-un atentat sinucigaş comis într-un cartier şiit din Bagdad, au anunţat serviciile de securitate şi cele medicale, relatează AFP.
UPDATE 1 Atentat sinucigaş la Bagdad soldat cu cel puţin 15 morţi Cel puţin 15 persoane au murit duminică într-un atentat sinucigaş comis într-un cartier şiit din Bagdad, au anunţat serviciile de securitate şi cele medicale, relatează AFP.