Cele mai citite
 


Bebeluş de două luni, născut cu o malformaţie congenitală severă la nivelul capului, operat cu succes, la Timişoara
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un bebeluş de doar două luni a fost supus în această săptămână unei intervenţii chirurgicale complexe, pe parcursul căreia neurochirurgii timişoreni i-au repoziţionat măduva spinării şi o parte a ţesutului cerebral.
''Fetiţa a fost diagnosticată la naştere cu o malformaţie congenitală severă la nivelul capului, care afecta segmentul cervical al măduvei spinării şi, parţial, cerebelul (mieloencefalocel). Deficienţa a fost corectată, în această săptămână, printr-o intervenţie chirurgicală dificilă, care a constat în repoziţionarea măduvei spinării şi a ţesutului cerebral în poziţia normală, reconstrucţia canalului rahidian, precum şi reconstrucţia ţesuturilor moi situate deasupra leziunii'', a declarat vineri Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Timişoara.
Echipa multidisciplinară care s-a ocupat de micuţa pacientă a fost formată din specialişti din cadrul Clinicii de Neurochirurgie, cei ai Compartimentului de Microchirurgie Reconstructivă - Clinica de Chirurgie Vasculară şi cei ai Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean.
Intervenţia a durat 5 ore şi s-a încheiat cu succes. În prezent, starea bebeluşului este bună, pacientul fiind internat la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă.
Medicii care au salvat fetiţa sunt asist. univ. dr. Gheorghe Nodiţi (managerul spitalului), conf. dr. Lucian Jiga, asist. univ. dr. Daniel Costea, dr. Loredana Luca. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bebelus de 9 luni diagnosticat cu o malformatie congenitala cerebrala extrem de rara a fost operat cu succes la Spitalul European Polisano Fetita de noua luni din Transnistria, diagnosticata cu encefalocel occipital gigant, a fost operata pro-bono la Spitalul European Polisano, de catre o echipa alcatuita din sapte medici si condusa de Dr. Claudiu Matei - medic primar neurochirurg si seful sectiei de Neurochirurgie. Interventia...
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
VIRUSUL ZIKA Canada: Primul bebeluş născut cu microcefalie asociată Zika O femeie purtătoare a virusului Zika a dat naştere primului bebeluş din Canada afectat de microcefalie asociată acestei boli transmisă mai ales de ţânţari, au informat vineri surse medicale citate de AFP.
Mureş: Intervenţie pe cord deschis în cazul unui bebeluş de 2,7 kilograme O echipă de medici de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureş, condusă de dr. Horaţiu Suciu, a operat pe cord deschis, miercuri seara, un bebeluş în vârstă de o lună şi o săptămână din Bucureşti, cu o greutate de doar 2,7 kilograme.
Bebeluş născut cu malformaţii, adus la Iaşi cu elicopterul SMURD Echipajul medical de pe elicopterul SMURD Iaşi a salvat miercuri viaţa unui copil născut în urmă cu o zi la o maternitate din municipiul Oneşti.
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...