Cele mai citite
 


Constanţa: Decolări întârziate pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, drumurile naţionale şi porturile închise, cursuri şcolare suspendate
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa se operează vineri în condiţii de iarnă, traficul de pasageri nefiind paralizat.
Purtătorul de cuvânt al aeroportului, Adrian Jiga, a declarat, pentru AGERPRES, că o cursă de pasageri care trebuia să decoleze după ora 10,00 către Timişoara a avut o întârziere de circa 40 de minute din cauza viscolului şi a zăpezii, nevoit să plece cu întârziere fiind şi un avion tip cargo.
Pista aeroportului a fost închisă, în noaptea de joi spre vineri, pentru a fi curăţată de zăpadă, însă nu a fost afectat traficul de pasageri.
Din cauza fenomenelor meteo extreme şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze, toate drumurile naţionale din judeţul Constanţa sunt închise de joi seară, iar mai multe drumuri judeţene sunt blocate de zăpadă.
Sunt închise, conform Companiei Naţionale de Drumuri şi Poduri, DN 22A Hârşova - Saraiu, DN 3 Ostrov - Constanţa, DN 38 Agigea - Negru Vodă, DN 39 Constanţa Vama Veche, DN 39B - staţiunea Olimp, DN 39C - staţiunea Neptun, DN 39D - staţiunea Cap Aurora, DN39E - Cumpăna, DN 22 Constanţa - Tulcea, DN 22C Cernavodă - Basarab şi A4 - centura Constanţa.
Drumurile judeţene afectate sunt situate în sud-vestul judeţului şi este vorba despre DJ 307 (Şipote-Deleni), DJ 391A ( Băneasa-Dobromir-Şipote-Dumbrăveni-Cerchezu-Negru Vodă) şi DJ 391 (Viroaga-Cerchezu).
Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Cristian Moldovanu, a informat vineri că echipe ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) au însoţit o ambulanţă, pe DJ 392 Amzacea-General Scărişoreanu, pentru a putea prelua de acasă un copil de 4 luni care are nevoie de îngrijiri medicale, iar pe DJ 391, între Amzacea şi Cotu Văii, o echipă a Enel pentru a putea interveni în cazul remedierii unei avarii la reţeaua de electricitate.
Drumurile impracticabile au dus la suspendarea cursurilor în 50 de unităţi de învăţământ din mediul rural din judeţul Constanţa, orele urmând a fi recuperate după un program ce urmează a fi stabilit.
Din cauza viscolului şi a ninsorii, porturile maritime Constanţa Nord şi Constanţa Sud, Mangalia şi Midia-Năvodari sunt închise de pe data de 25 ianuarie. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sudul ţării, aproape paralizat de zăpadă şi viscol (sinteză) Drumuri naţionale şi judeţene blocate, zeci de localităţi izolate, sute de maşini rămase înzăpezite, reţele de electricitate avariate, transport feroviar care se desfăşoară cu dificultate, curse aeriene anulate, şcoli închise - sunt consecinţele căderilor masive de zăpadă şi ale viscolului, care de mai...
Bacău: Drumuri închise, cursuri la şcoli suspendate, dar nu s-au mai înregistrat victime omeneşti Ninsoarea din ultimele 48 de ore, care a făcut, în unele zone, ca stratul de zăpadă să depăşească chiar 50 de cm, a impus autorităţilor închiderea a patru tronsoane de drumuri naţionale care tranzitează judeţul Bacău, precum şi a unor porţiuni de pe şapte drumuri judeţene.
Tulcea: Ambulanţele, însoţite în misiuni de echipaje pregătite pentru situaţii de urgenţă Toate ambulanţele care pleacă în misiuni în judeţ sunt însoţite de echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, pentru ca intervenţiile medicilor să poată fi făcute în timp util.
Constanţa:Peste o sută de persoane cu fracturi din cauza gheţii sau cu hipotermie, preluate de ambulanţe iarna aceasta Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa a fost solicitat să intervină, începând cu 1 decembrie 2015 şi până în prezent, pentru a prelua peste o sută de persoane care au suferit fracturi după ce au căzut din cauza zăpezii şi gheţii, dar şi pentru a lua de pe străzi zeci de persoane fără adăpost...
Pericole pentru organism in perioada de iarna cauzate de frig, gheata si zapada - Metode de recuperare eficiente dupa accidentari. Aparitia primilor fulgi de nea si a poleiului ne determina sa ne confruntam nu doar cu disconfortul temperaturilor scazute, ci si cu un risc crescut de accidentari. Astfel, mersul si plimbatul, activitati aparent simple in restul anului, devin acum o adevarata provocare.
Brăila: Ambulanţă cu un pacient blocată din cauza sulurilor de zăpadă O ambulanţă a fost blocată cu un pacient marţi pe DJ211B, la doi kilometri de comuna brăilean Victoria, din cauza sulurilor de zăpadă, iar echipele de intervenţie se deplasează la faţa locului pentru eliberarea drumului şi deblocarea salvării.