Cele mai citite
 


MS: Al doilea caz de gripă A/H1N1 la Liceul din Slobozia
marţi, 22 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Al doilea caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 în sistemul de învăţământ a fost depistat la Liceul 'Mihai Viteazul' din Slobozia, a informat, luni, printr-un comunicat transmis presei, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, o colegă de clasă a tinerei depistate pozitiv săptămâna trecută a fost confirmată pozitiv în urma analizelor de laborator realizate de Institutul Naţional 'Cantacuzino'.

Tânăra în vârstă de 16 ani se află în prezent internată în spital, la Institutul 'Matei Balş', urmând tratament cu antivirale.
Ancheta epidemiologică relevă faptul că eleva a avut doar un contact care nu prezintă deocamdată semne de îmbolnăvire.

Starea de sănătate a celor două tinere este una bună, se mai arată în comunicatul de presă.
Autorităţile sanitare au decis prelungirea suspendării cursurilor şi izolarea clasei din care fac parte cele două eleve cu încă două zile.
Ministerul Sănătăţii informează că, în săptămâna 14 - 20 septembrie, au fost înregistrate 7 noi cazuri confirmate de gripă cu tulpina nouă A/H1N1, totalul la nivel naţional ajungând la 333 de cazuri.

Dintre cele şapte cazuri noi, 3 au fost înregistrate în Ialomiţa, iar 4 cazuri în judeţul Iaşi.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.
Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.