Cele mai citite
 


Două blocuri operatorii moderne, prin proiecte transfrontaliere, la spitalele din Oradea
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două blocuri operatorii moderne, unul la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi unul la Spitalul Municipal, fac obiectul a două proiecte majore cu finanţare transfrontalieră pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale orădene, care au fost prezentate vineri de managerul spitalului judeţean, dr. Gheorghe Carp.
Cele două proiecte vizează reabilitarea şi dotarea cu echipamente medicale de înaltă performanţă a celor două blocuri operatorii, unul la spitalul municipal, unde este nevoie de o reabilitare totală a blocurilor operatorii, şi va cuprinde o sală de operaţii ortopedice şi trei săli de chirurgie generală, alături de alte spaţii de filtrare şi acces, gospodăreşti, pentru instalaţiile aferente etc.
Valoarea estimată a proiectului este de 2.180.000 lei, iar partenerul ungar al proiectului, Clinica din Debrecen, îşi va achiziţiona echipamente medicale în sumă de 540.000 de euro.
În ceea ce priveşte specializarea medicilor chirurgi, dr. Carp a precizat că specialişti în chirurgia oncologică sunt foarte mulţi în oraş, dar atestaţi sunt doar doi. Din acest motiv, mai mulţi medici, atât de la spitalul municipal, cât şi de la spitalul judeţean, vor fi trimişi la specializare în străinătate, deoarece este nevoie de mult mai mulţi medici cu competenţă atestată.
Cel de-al doilea proiect prezentat şi coordonat de managerul Gheorghe Carp a fost cel privind blocul operator de la spitalul judeţean, în care municipalitatea are ca partener tot Clinica din Debrecen.
Acest proiect presupune, în primul rând, realizarea blocului operator, care va cuprinde: sălile de operaţii, sala de operaţii urgenţe, sala de operaţie chirurgie plastică şi operatorie, sala neurochirurgie şi oftalmologie, sala chirurgie generală I şi II, sala operaţie ORL şi BMF, sala operaţii ortopedie.
De asemenea, se intenţionează şi modernizarea secţiei de gastroenterologie, dotarea cu set neuronavigator a Universităţii Debrecen, precum şi crearea de protocoale comune în domeniul chirurgiei între Spitalul Judeţean Bihor şi Clinica Debrecen.
Valoarea totală estimată a proiectului este de 2.150.000 lei, din care Clinica din Debrecen va beneficia de 544.000 de euro. În ambele proiecte se lucrează la elaborarea cererii de finanţare pentru a fi depuse pe 31 ianuarie. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Bloc operator modern la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea, prin proiect cu fonduri europene Proiectul cu fonduri europene privind modernizarea blocului operator de la Spitalul Clinic Judeţean, derulat de Primăria Oradea alături de Universitatea din Debreţin s-a încheiat luni.
Bihor: Dotare performantă la ISU Crişana cu finanţare europeană Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa şi inspectorul şef al ISU Crişana, gen. Ioan Baş, au prezentat joi importantele achiziţii realizate printr-un proiect regional cu finanţare europeană, 12 autospeciale de intervenţie dotate cu echipamente de ultimă generaţie, anunţând şi partea a doua...
Clinica de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament modern, inaugurată vineri la 'Grigore Alexandrescu' O clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică, cu echipament de ultimă generaţie şi personal medical instruit în străinătate, va fi inaugurată, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu", a informat Primăria sectorului 1.
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...
Bihor: Heliport la Spitalul de Urgenţă din Oradea, primul din ţară dacă va fi construit în terasă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea a obţinut finanţare de la compania Rompetrol pentru un proiect prin care intenţionează să construiască un heliport pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în valoare de 90.000 de lei, a declarat joi managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp.
Bihor: Lucrări de reabilitare în spitalele orădene, anunţate de autorităţi Oradea, 27 oct /Agerpres/ - Reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai Consiliului Judeţean Bihor au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă comună, o serie de măsuri pentru reabilitarea şi modernizarea spitalelor orădene, inclusiv a celui mai mare spital judeţean, preluat recent de primărie de la CJ...