Cele mai citite
 


Farmaciile vin în sprijinul bucureştenilor afectaţi de ger
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe lanţuri de farmacii vor acorda sprijin persoanelor care se vor afla în dificultate din cauza temperaturilor scăzute ce se anunţă în următoarele zile, măsură luată la solicitarea prefectului Capitalei şi cu sprijinul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.
Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului remis vineri AGERPRES, farmaciile fac parte din reţelele Sensiblu, Centrofarm, Donna, Helpnet, Belladonna, Sibpharmamed, Gedeon Richter, Catena, 2NA, MC Serv Tour-Sante şi vor sprijini persoanele vârstnice, cardiacii, diabeticii, persoanele cu probleme respiratorii şi cetăţenii care sunt sensibili la ger prin acordarea de ceai cald, verificarea tensiunii şi un minim prim-ajutor până la venirea ambulanţelor, acolo unde este cazul.
"Apelul nostru către bucureştenii care pot fi afectaţi de ger este acelaşi: să evite pe cât posibil expunerea la frig în intervalul orar cuprins între orele 18,00-9,00 şi să se protejeze în mod corespunzător. Dacă este imperios necesar să iasă din casă între orele menţionate, este bine ca oamenii să ştie că găsesc la aceste farmacii un sprijin minim. Pentru cazurile medicale însă, bucureştenii trebuie să apeleze 112", a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, citat în comunicat. AGERPRES / (AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CAS Vrancea crede că trei lanţuri farmaceutice au acaparat piaţa medicamentelor Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, Mihai Copaci a precizat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că trei lanţuri farmaceutice eliberează cele mai multe reţele medicale iar în acest circuit sunt implicaţi şi medicii care îşi direcţionează pacienţii doar către aceste farmacii.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Catena – farmacia din care s-a cumpărat cel mai des în ultimul an - Un român din patru cumpără de la Catena Conform valului de octombrie al studiului de tip CAWIBus realizat de Exact Cercetare și Consultanță, Catena este farmacia vizitată în ultimul an de cei mai mulți români din mediul urban : 60% Pe următoarele locuri se situează Sensiblu, cu 55% și Dona, cu 40%.
Teleorman: Farmaciile primesc bani pentru medicamente Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a primit peste zece milioane de lei pentru farmaciile din judeţ cu care are contracte pentru furnizarea de servicii medicale.
Galaţi: Zeci de farmacii sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Peste 30 de farmacii din judeţul Galaţi au fost sancţionate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi în urma unor controale la cele care au contracte cu statul pentru furnizarea de medicamente, a anunţat miercuri directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Parteneriat între farmaciile din Bucureşti şi Prefectura Capitalei în perioade de caniculă Prefectura Capitalei a încheiat un protocol de parteneriat cu marile reţele de farmacii din Capitală, astfel încât persoanele afectate de caniculă să poată primi sprijin specializat, în caz de nevoie.