Cele mai citite
 


Vâlcea: Ajutor financiar pentru Spitalul de obstetrică-ginecologie
marţi, 22 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a dispus alocarea unui ajutor financiar în valoare de aproximativ 90.000 de lei pentru Spitalul de obstetrică-ginecologie din Râmnicu Vâlcea, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Ion Câlea, preşedintele CJ.
'Lipsa îndelungată a unei minime rezerve bugetare a creat, pe parcursul acestui an, mari dificultăţi în asigurarea plăţilor şi a cheltuielilor curente, ceea ce a condus la acumularea unor imense datorii la utilităţi şi bunuri, existând riscul ca Spitalul de obstetrică-ginecologie să fie debranşat de la reţelele de apă şi energie electrică. Toţi aceşti factori ne-au dus la acest gest. Însă acest ajutor trebuie să fie urmat de o serie de acţiuni', spune preşedintele Consiliului Judeţean.
În acest sens, potrivit lui Ion Câlea, s-a stabilit deschiderea neîntârziată a unui dialog cu sindicatele pentru un acord comun în reorganizarea unităţii spitaliceşti şi gospodărirea fondurilor bugetare.
'De asemenea, directorul spitalului, dr. Marian Stoica, va trebui să efectueze, în regim de urgenţă, o analiză detaliată a tuturor contractelor încheiate cu furnizorii de medicamente, materiale sanitare, alimente şi servicii utilităţi după o prealabilă renegociere a tarifelor şi preţurilor', mai spune Câlea.
Două variante au fost propuse pentru analiză, în sensul reducerii serviciilor: transformarea Maternităţii în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă sau schimbarea statutului unităţii prin transformarea acesteia în spital general.
Preşedintele CJ înclină spre prima variantă şi în acest sens a cerut participanţilor la discuţii ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, să fie elaborat un memoriu detaliat şi bine argumentat prin care să se prevadă măsuri şi soluţii de redresare economică şi financiară, pe termen lung, a Spitalului de obstetrică-ginecologie Râmnicu Vâlcea, memoriu pe care să-l predea şi să-l susţină la Ministerul Sănătăţii.
În prezent, Maternitatea vâlceană are datorii de peste 3 milioane lei, aproximtiv 92% din banii pe care îi primeşte de la buget, lunar, fiind alocaţi pentru plata salariilor angajaţilor din spital.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Chiliman: Investiţiile în sănătate au fost şi rămân o prioritate pentru Primăria sectorului 1 Investiţiile în sănătate au fost şi rămân o prioritate pentru Primăria sectorului 1, iar unităţile sanitare aflate în administrarea Consiliului Local sector 1 sunt clinici moderne, potrivit unei postări de pe blogul edilului acestei zone administrative, Andrei Chiliman.
Alba: Fonduri pentru achiziţionarea unui computer tomograf pentru Spitalul Municipal Sebeş Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, şi primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor, au semnat miercuri un contract prin care se alocă peste 1,2 milioane de lei prin transfer de la Ministerul Sănătăţii către Municipiul Sebeş în vederea achiziţionării unui computer...
Olt: Consiliul Local Slatina a alocat fonduri pentru investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii locali din Slatina au aprobat miercuri alocarea sumei de 500.000 lei pentru investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din localitate, unitate administrată de Consiliul Judeţean Olt.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Parcul balnear din Amara a fost redeschis după o investiţie de 13 milioane lei Parcul balnear din staţiunea Amara a fost deschis, marţi, valoarea proiectului de modernizare a obiectivului ridicându-se la 13,23 milioane lei, sumă finanţată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului...
Hunedoara: Urgenţa spitalului din Haţeg a fost reabilitată cu fonduri de la bugetul local Compartimentul de Primire a Urgenţelor (CPU) de la spitalul din oraşul Haţeg a fost reabilitat complet în urma unei investiţii în valoare de 500.000 de lei, banii fiind asiguraţi de la bugetul local al primăriei.