Cele mai citite
 


Iaşi: Senatoarea Mihaela Popa vrea vacanţe mai lungi iarna şi mai scurte vara
sâmbătă, 28 ianuarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele PDL, senatoarea Mihaela Popa intenţionează să iniţieze dezbateri publice privind schimbarea programului de vacanţă al copiilor care învaţă în învăţământul preuniversitar.
Fost cadru didactic, senatoarea Mihaela Popa a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că va propune prelungirea perioadei de vacanţă de iarnă şi, în schimb, micşorarea vacanţei de vară.
Vicepreşedintele PDL consideră că astfel miile de copii care învaţă în mediul rural nu vor mai fi nevoiţi să străbată kilometri prin nămeţi pentru a ajunge la şcoală şi nici să îngheţe în clase sau să fie afectaţi de viroze, gripe şi a alte afecţiuni respiratorii.
Uneori, susţine Mihaela Popa, în timpul vacanţei de vară, care este de trei luni, mulţi dintre copii îşi pierd din abilităţile şi cunoştinţele acumulate peste an. De asemenea, din cauza vacanţei mari, de multe ori materia elevilor este încărcată şi greoaie.
În plus, subliniază Mihaela Popa, majoritatea copiilor pleacă în vacanţă doar pentru o perioadă scurtă, restul timpului petrecându-l în faţa blocurilor, 'cu cheia legată de gât' sau la bunici.
Un alt motiv pentru care senatoarea democrat liberală vrea prelungirea vacanţei mici şi scurtarea vacanţei mari este faptul că pe timpul iernii administraţiile locale vor face economii la facturile la electricitate şi încălzire.
'În ultimul timp am avut multe discuţii cu părinţi care spuneau că ar fi în beneficiul copiilor să îşi petreacă vacanţa pe o perioadă mai mare din iarnă acasă din cauza climei aspre pe care o are România în acest anotimp, motiv pentru care voi deschide o serie de dezbateri', a spus Mihaela Popa, care a ţinut să precizeze că în perioada vacanţei de iarnă copiii ar putea practica diferite sporturi. AGERPRES/(AS-Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Comemorare a victimelor accidentului SMURD de acum zece ani Autorităţi şi cadre din domeniul medical s-au întâlnit, vineri, la Aeroportul Internaţional Iaşi, pentru a comemora zece ani de când un echipaj SMURD şi doi piloţi şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic.
Iaşi: Adomniţei susţine că CJ e pregătit de iarnă Ieşenii pot vedea în timp real unde se află şi cum acţionează utilajele de deszăpezire pe drumurile din judeţul Iaşi, accesând site-ul Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, a declarat preşedintele forului judeţean, Cristian Adomniţei, în timpul unei vizite de lucru efectuată la bazele de deszăpezire din judeţ...
Iaşi: Primarul Chirica a discutat cu reprezentanţii Băncii Mondiale despre noile proiecte care au nevoie de finanţare Reprezentanţii municipalităţii ieşene au avut o întâlnire cu o delegaţie a Băncii Mondiale (BM) în România, condusă de Elisabetta Capannelli, director de ţară al instituţiei în România.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Dolj: Peste 270 de elevi au fost depistaţi cu pediculoză după vacanţa de iarnă În judeţul Dolj, 273 de elevi au fost depistaţi cu pediculoză în urma triajului epidemiologic efectuat de medici în grădiniţe, şcoli generale, licee şi şcoli profesionale după vacanţa de iarnă.
Iaşi: Peste 3.300 de persoane, la Caravana Profilaxiei Peste 3.300 de persoane din mediul rural şi urban din judeţul Iaşi au luat parte la cea de a patra ediţie a Caravanei Profilaxiei Generale şi Orale , eveniment desfăşurat de Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF 'Gr.T.Popa' în colaborare cu Asociaţia Dentară Română pentru Educaţie, cu sprijinul...